Jackie Kennedyn ezért állt kegyetlen bosszút második férje: ilyen volt valójában a házassága Arisztotelész Onasszisszal

Jackie Kennedy és Arisztotelész Onasszisz házassága messze nem volt felhőtlen.

Jackie Kennedy és Arisztotelész Onasszisz házassága
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jackie Kennedy 34 évesen vált özveggyé, utána éveken át gyászolta meggyilkolt férjét, John F. Kennedyt. 1968-ban azonban fordulatot vett az élete, ismét férjhez ment.

A nála 23 évvel idősebb görög üzletemberhez, Arisztotelész Onassziszhoz, becenevén Arihoz ment hozzá. Esküvőjük híre ledöbbentette az amerikaiakat, írta meg a Closer Weekly. A riport felelevenítette, milyen volt kettejük házassága, nos, elég nagy esélyük volt rá, hogy válás lesz a vége, de végül a férfi 1975-ben elhunyt.

Jackie Kennedy és Arisztotelész Onasszisz házassága

1968-ban kötötték össze az életüket, nem csináltak nagy felhajtást a szertartásból, mindössze negyven vendéget hívtak meg. Mézesheteiket az üzletember luxusjachtján, a Christina O-n töltötték. Kennedy megölése és a ceremónia között mindössze öt év telt el, pont emiatt sokkolt többeket, hogy az egykori first lady ilyen hamar továbblépett.

GettyImages-515392808
Fotó: Bettmann / Getty Images Hungary

Paul Brandus, Kennedy életrajzírója a lapnak elmondta, Jackie rettegett attól, hogy baja lesz neki vagy a gyerekeinek, félelme csak még inkább felerősödött, amikor elhunyt férje öccsét, Robertet 1968-ban lelőtték. Onasszisz ezután felajánlotta, hogy biztonságban tartja a nőt és családját.

- Ott volt a magánszigete Görögországban, a Skorpios, a 75 fős magánhadserege, és volt egy légitársasága is. Bármit meg tudott neki adni, amit csak akart.

Házasságuk után Jackie továbbra is New Yorkban élt a gyerekeivel, hiszen Caroline és ifjabb John oda jártak iskolába. A nyarat Skorpioson töltötték. A nőt vonzotta a férjében, hogy mennyire művelt, megnyerő személyiség, emellett jó hallgatóság is volt. Akár az operáról, a művészetről, mint például a festményekről is lehetett vele beszélgetni, emellett több idegen nyelven kommunikált.

Jackie-nek nem volt saját pénze, a férfi tartotta el lényegében. Onasszisz minden hónapban 30 ezer dolláros költőpénzt adott neki, de ezt a neje gyakran túlszárnyalta. Házasságuk első évében csak a ruháira 1,25 millió dollárt eltapsolt. Az üzletember otthonait is szerette díszíteni, nem törődött a költségekkel, Skorpioson a Pink House rezidenciát teljesen átalakította.

GettyImages-80835510
Fotó: Tom Wargacki / Getty Images Hungary

A házasságuk idővel megromlott, Onasszisz Maria Callas operaénekesnővel csalta Jackie-t, ebből pedig nem is csinált titkot. A nő úgy vágott vissza neki, hogy férfiak társaságában fotóztatta le magát New Yorkban. Amikor nyilvánosságra kerültek a felvételek, az üzletember így reagált a sajtónak:

- Jackie egy kismadár, akinek szüksége van a szabadságára és a biztonságára, és mindkettőt megkapja tőlem. Pontosan azt csinál, amit csak akar… én pedig természetesen azt teszem, amit én akarok. Soha nem kérdőjelezem meg őt, és ő sem teszi ezt meg velem.

1972-ben azonban mégis bosszút állt rajta, ebben az évben meztelen képek láttak napvilágot Jackie-ről, miközben Skorpioson napozott. Az a hír járja, hogy valójában Onasszisz adta le a drótot a lesifotósoknak, hogy örökítsék meg a nejét meztelenül.

Egy évvel később Arisztotelész fia, Alexander repülőgép-baleset áldozata lett, a férfi feleségét hibáztatta a történtekért. Boszorkánynak és fekete özvegynek nevezte, és azt gondolta, Jackie miatt ül átok a családján. A férfi egészségi állapota egyre csak romlott, fia halála után pedig még rosszabb lett. 1975-ben hunyt el. A végrendelet kihirdetése után 26 millió dollár ütötte Jackie markát.

John és Jackie Kennedy lánya

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest napjainkban Caroline Kennedy.

Friss fotón Jackie és John F. Kennedy lánya: a 64 éves Caroline ma már boldog nagymama

Nézegess képeket!

Elolvasom

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük