III. Károly király emiatt akar szerény koronázást: a ceremónia lehetséges időpontjáról is beszéltek a palotai források
III. Károly király koronázásának tervéről kotyogtak el információkat a bennfentesek.

károly-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Erzsébet királynő halála után Károlyból király lett, azonban a koronázási ceremóniájára még várni kell a jövő évig, ez teljesen érthető, hiszen elég visszás lenne, ha egy ilyen nagy veszteség után egy-két hónapon belül hatalmas ünnepséget csapnának Angliában.

Bár még csak ezen a héten temették el az uralkodónőt, már arról beszélnek a palotai források, III. Károly milyen koronázási ceremóniát álmodott meg magának, írta meg a Daily Mirror.

III. Károly király koronázásának tervéről beszélnek már

Károly király természetesen tisztában van azzal, hogy az átlagpolgárok számára mennyivel nehezebb lett a megélhetés, az energiaválság nemcsak minket, hanem Európa-szerte mindenkit, így az angolokat is érinti. Emellett az élelmiszerárak is az egekbe szöktek, csakúgy mint nálunk. Őfelsége pont emiatt szeretne egy sokkal visszafogottabb szertartást. 

GettyImages-1425230294
Fotó: Leon Neal / Getty Images Hungary

- Rövidebb, kisebb és olcsóbb lesz a királynő 1953-as koronázásánál - árulta el a lapnak egy palotai bennfentes.

Bár várhatóan csak jövőre koronázzák meg, a 73 éves uralkodó arra is felhasználja majd az eseményt, hogy ezzel is megmutassa a világnak a modern monarchiáról alkotott vízióját, miközben hű marad a régi hagyományokhoz.

A Westminster-apátságban megtartott ceremóniára nemcsak az anglikán egyháztól, hanem más vallási gyülekezetekhez tartozó embereket is vár majd, mint például keresztényeket, muszlimokat, zsidókat, hindukat és buddhistákat. 

Károly az édesanyjáénál szerényebb koronázási ceremóniára vágyik.
Károly az édesanyjáénál szerényebb koronázási ceremóniára vágyik.
Fotó: Hulton Archive / Getty Images Hungary

A koronázás része lesz a királynő életének és hetvenéves uralkodásának megünneplése is.

A királyi gyászidőszak hivatalosan a jövő héten ér véget, ezután veszi kezdetét Károly koronázásának pontos kidolgozása, aminek még külön neve is van: Operation Golden Orb. Várhatóan a ceremónia napján munkaszüneti nap lesz, az utcákon pedig nagy ünnepségekre számíthatunk.

Az egyik lehetséges dátum 2023. június 2-a, amely Erzsébet királynő koronázási szertartásának 70. évfordulójára esne. Károly mindenképpen nyári dátumot szeretne, mert így több turista érkezne az országukba. 

Katalin hercegné Erzsébet királynő temetésén

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen felvételek készültek Katalin hercegnéről a királynő temetésén.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük