Hugh Grant ma 60 éves: így megváltozott a 90-es évek szívtipró színésze
Hugh Grant ma ünnepli hatvanadik születésnapját.

hugh-grant-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A '90-es és a 2000-es években a romantikus filmeket gyártók megőrültek Hugh Grantért, olyan népszerű alkotásokban szerepelt, mint a Sztárom a párom, a Bridget Jones naplója első és második része, az Igazából szerelem, a Két hét múlva örökké vagy a Négy esküvő és egy temetés. Utóbbival vált világsztárrá, sőt Charles karakterének megformálásáért a legjobb színésznek járó Golden Globe- és BAFTA-díjat is bezsebelte 1995-ben. Bár már a húszas éveiben is színészkedett, de bőven harminc felett járt, mire a világon mindenki megismerte a nevét. Elképesztő, hogy szalad az idő, ugyanis a sztár ma ünnepli hatvanadik születésnapját.

Hugh Grant ma 60 éves

1960. szeptember 9-én látta meg a napvilágot Londonban, bár szülei úgy gondolták, ideális bankár lenne belőle, végül nem ezt az utat választotta. A '70-es évek végén csatlakozott az Oxfordi Egyetem drámaklubjába, akkor merült bele jobban a színészkedésbe. A filmvásznon 1982-ben debütált, a Privileged című alkotásban Lord Adrient játszotta. A '80-as években olyan mozikban szerepelt, mint a Maurice, az Úri passziók, a Fehér féreg búvóhelye vagy a Szél hátán, de a nagy áttörést a '90-es évek hozták meg számára. 

A Négy esküvő és egy temetés után az egész világ a lábai előtt hevert, mondta ezt 2019-ben a The Hollywood Reporternek, ám sajnos ennek a filmnek köszönhette azt is, hogy beskatulyázták a filmiparban, és számtalan alkalommal játszott el hasonló szerepeket. Ma már bánja, hogy így tette ezt akkoriban, azonban azt bevallotta, hogy sok pénzt keresett ezekkel a filmekkel, ebből a szempontból nagy szerencséje volt. Nem véletlen, hogy napjainkban nem láthatják a rajongók romantikus vígjátékokban.

- Túl idős, csúnya és kövér lettem ahhoz, hogy ilyen szerepeket vállaljak el. Úgyhogy most más dolgokkal foglalkozom manapság, amiknek köszönhetően kevésbé utálom magamat - viccelődött.

Legutolsó mozifilmje, az Úriemberek 2019-ben jelent meg, a tervek szerint új sorozata, a The Undoing októberben debütál az HBO-n. Nicole Kidman oldalán láthatják majd a rajongók.

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változott az évek alatt Hugh Grant.

Ezt is szeretjük