Hugh Grant és Elizabeth Hurley nem a színész hűtlensége miatt mentek szét: ez volt a szakítás igazi oka
Hugh Grant és Elizabeth Hurley 13 évig alkottak egy párt.

hugh-grant-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok esetben előfordul, hogy egy sztárpár csak külsőre illik egymáshoz: annak ellenére, hogy a vörös szőnyegen végigvonulva megtestesítik az álompár kifejezést, valami mégsem működik köztük. Bár Hugh Grant és Elizabeth Hurley 13 esztendőn át voltak az álomgyár elsőszámú szerelmesei, végül a szakítás mellett döntöttek.

A kapcsolatukról sokaknak Grant elhíresült félrelépése ugrik be rögtön, a színészt 1995-ben egy prostituált társaságában tartóztatták le Los Angelesben. Noha jogosan gondolhatjuk, hogy ez a botrányos incidens indította el őket a lejtőn, a valóságban a különválásuk oka jóval összetettebb.

Hugh Grant és Elizabeth Hurley szakítása

A két sztár útjai 1987-ben keresztezték egymást először a Szél hátán című spanyol film forgatásán, ami Hurley első komolyabb szerepe volt. Grant exét alakította az alkotásban, a kémia pedig annyira jól működött köztük, hogy be kellett látniuk, a vonzalom nem csak a kameráknak szól. 

Hugh Grant és Elizabeth Hurley 1989-ben.
Hugh Grant és Elizabeth Hurley 1989-ben.
Fotó: Tom Wargacki / Getty Images Hungary

Egészen 1995-ig úgy tűnt, párkapcsolatuk a lehető legbiztosabb lábakon áll: tündököltek egymás mellett, a díjátadókra mindig kéz a kézben érkeztek, és a lesifotókon is olyan emberek benyomását keltették, akik epekednek a másikért. Ezek után nem meglepő, hogy rajongók milliói fogadták tátott szájjal a hírt: Hugh Grant egy örömlánnyal csalta meg a gyönyörű sztárt.

Az eset bejárta a világsajtót, mindenki arról spekulált, hogy egy ekkora megaláztatás után Hurley mikor adja ki Grant útját. Mindenki legnagyobb meglepetésére a színésznő megbocsájtott szerelmének, aki hivatalos közleményben kért bocsánatot a szeretteitől tettéért.

"Tegnap este olyat tettem, amire nincs bocsánat. Mélyen megbántottam azokat az embereket, akiket a legjobban szeretek, és lejárattam azokat, akikkel együtt dolgozom. Mindezt végtelenül sajnálom.”

A cikk az ajánló után folytatódik

Hugh Grant egészen 2021 márciusáig nem beszélt az ominózus estéről, a csendet 26 évvel később a WTF elnevezésű podcastműsorban törte meg. Állítása szerint aznap nézte meg először az Áldatlan állapotban című filmjét, amelynek bemutatója a rákövetkezendő hetekben volt esedékes. Bevallotta, annyira letörte a vígjátékban nyújtott alakítása, hogy bánatában a legnagyobb őrültséget követte el.

- A filmet két héttel később mutatták be, és borzasztó rossz volt az előérzetem az egésszel kapcsolatban. Mindenki briliáns volt benne, én meg brutálisan rossz, ez teljesen elhomályosította az ítélőképességemet.

hugh grant elizabeth hurley
Fotó: Fred Duval / Getty Images Hungary

Végül sem a produkció bukása, sem az esetleges szakítás miatt nem kellett aggódnia, előbbi csak még jobban beindította a karrierjét, Hurley-vel pedig további öt évig együtt maradtak. 2000-ben döntöttek úgy, hogy külön utakon folytatják tovább az életüket, ám meglepő módon egy teljesen más ok miatt. Szerelmük vége felé az angol származású szépség nem bírta elviselni Hugh Grant goromba modorát.

- Annyira idegesítő volt, de tényleg, folyamatosan tépázta az idegeimet. Szerettem, de tényleg frusztrált. A barátaim Rumpelstiltskinnek (A Grimm mesék gonosz figurája - a szerk.) becézték a gorombasága miatt - árulta el Andy Cohen műsorában 2015-ben.

Bár romantikus értelemben nincsenek egymás életében, barátként annál inkább. Mindent megbeszélnek egymással, és a mai napig bizalmasként tekintenek a másikra.

Sztárpárok, akik a szakítás után újra összejöttek

Sok olyan szerelmesről tudunk Hollywoodból, akik adtak maguknak még egy esélyt. Képeken a sztárpárok, akik a szakítás után újra összejöttek.

Ezt is szeretjük