Harvey Weinsteint bűnösnek ítélték - A börtönbe menet kórházba kellett szállítani
Harvey Weinstein akár 25 év szabadságvesztést is kaphat.

harvey weinstein cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn tárgyalták a New York-i bíróságon Harvey Weinstein ügyét. Az esküdtszék egyrendbeli erőszakos szexuális bűncselekmény és egyrendbeli nemi erőszak elkövetése miatt találta bűnösnek a filmes mogult. Miután kimondták az ítéletet, azonnal őrizetbe vették és megbilincselték a férfit, hogy a hírhedt Rikers Island néven ismert börtönbe vigyék, amit a Times a New York-i Guantánamóként jellemez.

Miközben a büntetőintézetbe szállították, Weinstein rosszul lett, magas vérnyomásra és mellkasi fájdalomra panaszkodott, így végül kórházba került.

Harvey Weinstein akár 25 évre is börtönbe kerülhet

A CNN információi szerint a New York's Bellevue Kórházba szállították a 67 éves producert, ezt Donna Rotunno ügyvéd is megerősítette a hírcsatornának. Már a bíróságon sem volt túl jó bőrben, eleve egy járókerettel érkezett a tárgyalásra, és a beszámolók szerint többször rátámaszkodott az ügyvédjére, mert annyira gyengének érezte magát.

Rotunno elmondta, hogy Weinstein most már jól van, és amint kiengedik a kórházból, egyből a büntetőintézetbe szállítják. Minimum öt, de akár 25 év szabadságvesztésre is számíthat, a bíróság március 11-én hirdeti ki, hogy milyen büntetést szab ki a filmesre. Ha a szexuális ragadozóként elkövetett erőszak vádjában bűnösnek találták volna, akár életfogytiglant is kaphatott volna.

A cikk az ajánló után folytatódik

Weinstein botránya még 2017-ben robbant ki, ezzel indult meg a MeToo mozgalom is. Több mint nyolcvan nő vádolta meg szexuális zaklatással vagy nemi erőszakkal. Az elmúlt években számos hollywoodi híresség, például Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Kate Beckinsale vagy éppen Uma Thurman is vette a bátorságot, és előállt a saját zaklatásos történetével, a Bűbájos boszorkákból ismert Rose McGowant sajnos meg is erőszakolta.

Bár sokan vádolták őt, a büntetőjogi eljárás két áldozat, Jessica Mann és Mimi Haleyi ügyében indult. Előbbi 2013-ban, utóbbi 2006-ban esett a Miramax stúdió alapítójának áldozatául. Weinstein végig tagadta a vádakat, állítása szerint nemi együttlétei mindig kölcsönös beleegyezés után jöttek létre.

Weinsteinnek Los Angelesben is indul büntetőpere, itt szintén két nő esetében elkövetett nemi erőszak miatt kell majd bíróság elé állnia.

Hírességek, akik bántalmazó kapcsolatban éltek

Sajnos számos női sztár élt olyan kapcsolatban, amelyben bántalmazta őt a párja. Ezek a bátor hírességek azóta kiálltak, és elmondták a történetüket bántalmazó volt kedveseikről - olvasd el, kik voltak azok, akiknek volt erejük kiszállni a mérgező kapcsolatukból!

Ezt is szeretjük