Harry botránykönyvet ír: a szakértők szerint ezzel csak árt a királyi családnak
Harry herceg már egy éve dolgozik memoárján, ami 2022 végén kerül a könyvesboltok polcaira.

harry-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Random House könyvkiadó tegnapi bejelentése hatalmas port kavart szerte a világon. Az Instagram-oldalukon árulták el, hogy ők adják majd ki Harry herceg készülő életrajzi könyvét, amelyen az előkelőség majdnem egy éve teljes titokban dolgozik a Pulitzer-díjas J. R. Moehringer íróval.

A Daily Mail értesülései szerint a kézirat nagy része már el is készült, így a botránykönyv valószínűleg 2022 végén kerül a könyvesboltok polcaira.

Harry herceg készülő botránykönyve hatalmas károkat okozhat a királyi családban

A kiadó egy érzelmes és inspiráló történetet ígér, amely a herceg gyerekkorát, katonaságban töltött éveit, valamint férjjé és édesapává válását dolgozza fel.

harry 1
Fotó: Karwai Tang / Getty Images Hungary

- Nem a hercegként írom meg ezt a könyvet, akinek születtem, hanem a férfiként, akivé váltam. Sok kalapot viseltem eddigi életem során, szó szerint és átvitt értelemben is. Remélem azzal, hogy elmesélem a történetem – a hullámvölgyekkel, hibákkal és leckékkel együtt, amelyeket megtanultam –, meg tudom mutatni az embereknek, hogy nem számít, honnan jössz, több közös van bennünk, mint gondolnád – erősítette meg Harry a bejelentést.

Pusztán a memoár bejelentése felkavarta az állóvizet a palotában. A lapnak Károly herceg közeli ismerőse elárulta, a trónörökös egyáltalán nem számított arra, hogy fia ilyesmire készül, és rendkívül váratlanul érte a hír, amelyről ő is a médián keresztül értesült.

A cikk az ajánló után folytatódik

Richard Fitzwilliams királyicsalád-szakértő szerint az még nem tisztázott, Harry mindezzel mit akar elérni. Az egyértelmű, hogy nem a könyv értékesítéséből befolyt összeg miatt ragadott tollat, hiszen előre leszögezte, hogy a körülbelül 20 millió dollárra, vagyis 6,1 milliárd forintra becsült nyereségét jótékony célokra fordítja majd. Szerinte inkább arról lehet szó, hogy a herceg így akar szembenézni démonjaival, ám azt is hozzátette, lehetséges, hogy az egész hátterében felesége, Meghan áll.

- Vajon ez Harry igaza vagy Meghan igaza lesz? Egy könyv, amit a herceg ad ki, de a felesége ír meg – magyarázta a lapnak.

Az alkotás egyébként sok eddig megválaszolatlan kérdésről ránthatja le a leplet, amelyekről a nagyközönség Harry és Meghan Oprah Winfreynek adott interjújából értesülhetett. Sokan tudni vélik, hogy Harry a könyvben leleplezheti annak a kilétét, aki rasszista megjegyzéseket tett születendő gyermekére, Archie-ra, illetve szélesebb bepillantást kaphatunk Meghan és Katalin, Harry és Vilmos valamint Harry és Károly viharos viszonyába is.

harry és meghan 1
Fotó: Karwai Tang / Getty Images Hungary

Robert Jobson a királyi család írójának véleménye alapján garantált, hogy az alkotás bestseller lesz, ezzel szemben az is biztos, hogy mindez csak ártani fog a királyi családnak, sőt az egész monarchiának is.

- Ha Harry belemegy olyan zavarba ejtő részletekbe, mint a feleségét érintő rasszizmus és a mentális egészségügyi problémák figyelmen kívül hagyása, azzal hatalmas károkat fog okozni a Windsor-háznak és az egész monarchiának. Mindemellett örökre meg fogja sebezni a családját.

Diana hercegnő eredetileg nem is Párizsban lett volna a halála napján

A szívek királynője haláláról nyilatkozott exsofőrje.

Ezt is szeretjük