Szépségkirálynőből lett katona, majd imádott színésznő: ezt te sem gondoltad volna Gal Gadotról
Gal Gadot különös utat járt be, mielőtt mindenki Csodanője lett.

gal-gadot
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gal Gadot rajongótábora akkor nőtt meg egyik pillanatról a másikra, amikor a DC-képregények egyik legkedveltebb karakterének, a Csodanő bőrébe bújt. 

A 2017-ben megjelent Wonder Woman tarolt a mozikban. Nemcsak azért lett belőle ekkora siker, mert a közönség már régóta vágyott egy nőnemű szuperhősre, hanem a színésznő személyisége is hozzátett ahhoz, hogy még inkább megszeressük a figurát.

Gal Gadot így lett imádott színésznő

Az izraeli származású filmcsillag eredetileg nem vágyott a reflektorfénybe, leghőbb vágya az volt, hogy ügyvédként dolgozhasson. Ám az élet, pontosabban édesanyja és legjobb barátnője átírta ezt a forgatókönyvet, amikor titokban benevezték a Miss Israel nevű szépségversenyre még 2004-ben.

Esze ágában sem volt megnyerni az eseményt, csak azért ment el rá, mert úgy gondolta, később vicces lesz erről mesélnie az unokáinak. Végül hatalmas meglepetésére a fejére került a legszebbnek járó korona, valamint ő képviselhette hazáját a Miss Universe nemzetközi mezőnyében.  

A cikk az ajánló után folytatódik

A királynői lét egyáltalán nem volt az ínyére, a Glamour magazinnak adott 2016-os interjújában elárulta, hogy a világversenyen szándékosan szabotálta a győzelmét azzal, hogy megszegte a szervezők szabályait.

- Direkt késve jelentem meg, illetve amikor azt mondták, hogy estélyit kell felvennem, utcai ruhában mentem. Elvárták volna tőlünk, hogy estélyiben reggelizzünk, én meg erre annyit mondtam, egy fenéket - emlékezett vissza.

gal gadot wonder woman
Fotó: Frazer Harrison / Getty Images Hungary

Ezután nem csoda, hogy még a legjobb húsz versenyző közé sem került be, de ez egy cseppet sem viselte meg. Miután visszatért szülőhazájába, ismét váratlan fordulatra szánta el magát, elkezdte a kötelező sorkatonaságot az Izraeli Védelmi Erőknél. Két évig szolgált a seregben, ahol annyira jól teljesített, hogy megtették kiképzőtisztnek.

Végül ismét a szórakoztatóipar felé fordult. Előbb keresett modell lett, majd hála egy ügynök bátorításának, a filmezésbe is belekóstolt. 2008-ban a Bubot című sorozatban debütált a tévéképernyőn, majd egy évvel később a Halálos iramban: Ötödik sebesség című alkotásban tűnt fel, ő alakította Giselle szerepét.

Sztárok, akiket rögös út vezetett a hírnévhez

A sikert, a vagyont és a csillogást nem adják ingyen, de a kemény munka sok esetben kifizetődő. Vannak olyan hollywoodi sztárok, akik mélyszegénységből törtek a csúcsra, ezzel bebizonyították, hogy nincs lehetetlen, és ha hiszünk önmagunkban, valóra válthatjuk a legmerészebb álmainkat is.

Ezt is szeretjük