Felismered Gabriela Spanicot 17 évesen? Szőke hajú szépségkirálynőként kezdte a karrierjét

Gabriela Spanic modellként is sikeres lehetett volna, ám ő színésznői babérokra tört.

gabriela-spanic-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A telenovella műfaj a 20. század második felében született meg Latin-Amerikában. Az ilyen jellegű, eredetileg spanyol és portugál nyelven játszódó, intrikákkal, drámával és romantikával megfűszerezett sorozatok hamar óriási népszerűségre tettek szert, a ’90-es évek végére az egész világot meghódították.

Az 1998-ban bemutatott Paula és Paulina is ebbe a kategóriába tartozott. A gonosz és jó ikertestvérekről szóló sztorit pillanatok alatt megkedvelték a nézők, és bár hazánkban egy évvel később tűzte műsorára az RTL Klub, a széria sikere nálunk sem maradt el.

Gabriela Spanic szőke hajjal

A két főszereplőt alakító Gabriela Spanic ekkor indult el a világhírnév útján. Miután eljátszotta a szép, ám fondorlatos Paulát és a rossz körülmények között tengődő Paulinát, milliók kedvenc szappanoperasztárja lett. Noha sokan ekkor ismerték meg a nevét, karrierjének indulása jóval korábbra tehető, már tinédzserként felfedezték. A gimnáziumban statisztaszerepeket vállalt különböző produkciókban, valamint modellkedett. Ekkoriban teljesen máshogy nézett ki, szőke hajjal alig lehet felismerni a régi fotóin.

 A 47 éves, Venezuelában született színésznő már gyermekként a rivaldafényről álmodozott, igaz, akkor még balerinának készült, tagja volt a Marjorie Flores nevű balett társulatnak. Ám az érettségi megszerzése után hatalmas kitérőt tett a pályafutását illetően, felvételt nyert a caracasi egyetemre, ahol pszichológiát hallgatott. Egy év elteltével azonban rá kellett jönnie, ez mégsem az ő útja, ezután visszatért az eredeti terveihez. 

1992-ben benevezett a Miss Venezuela Internacional szépségversenyre, ahonnan elhozta a Miss Body címet. A megmérettetést az Instagram-oldalán elevenítette fel: 23 évesen tépett, platina tincsekkel vonult végig a színpadon. Ahogy arra számítani lehetett, a követői nem tudtak szó nélkül elmenni a nem megszokott hajszín mellett, a nosztalgiázós felvétel alatt özönlöttek a bókok.

"Most gyönyörű vagy, 23 évesen pedig te voltál a megtestesült tökély, mint egy életre kelt Barbie baba. Elájulok attól, milyen csodálatosan néztél ki!" - lelkendezett az egyik kommentelő.

Annak ellenére, hogy a verseny után modellként figyeltek fel rá, inkább a tévézés világába vágyott. 1991 és 1993 között több kisebb szerepben láthattuk különböző produkciókban, az első főszerepét a Nincs hozzád hasonló című filmsorozatban kapta meg, ezután vált a dél-amerikai rendezők egyik nagy favoritjává.

Gabriela Spanic és ritkán látott fia

Gabriela Spanicról 2008 januárjában derült ki, hogy várandós, kisfia végül július 7-én látta meg a napvilágot. Képes összeállításunkban megnézheted, már milyen nagy Gabriel de Jesús.

Ezt is szeretjük