Kiderült, Fülöp herceg mennyi pénzt hagyott szeretteire: a 3 leghűségesebb beosztottja is örököl
Fülöp herceg gondolt a leghűségesebb beosztottjaira is.

fülöp-herceg-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fülöp herceg 99 éves korában, idén április 9-én hunyta le örökre a szemeit, Erzsébet királynő férje már régóta betegeskedett, halála előtt egy hónapig kórházban kezelték, márciusban még egy műtéten is átesett.

A temetését április 17-én tartották meg, szűk családi körben búcsúztatták el. A királyi család nyári rezidenciájaként ismert windsori kastélyban, a míves Szent György-kápolnában tartották meg a szertartást, végső nyughelyét a kastély másik oldalán található magánkápolnában alakították ki. A The Sun kiderítette, hogy Edinburgh hercege pontosan mennyi pénzt hagyott a családjára, az előkelőség három hűséges udvaroncára is gondolt.

Fülöp herceg 30 millió fontot hagyott a családjára

Összesen 30 millió font, átszámítva 12 milliárd és 174 millió forint száll majd az örökösökre. Míg birtokának nagy részét valószínűleg a királynőre hagyta, a Buckingham-palotához közeli forrás azt állította, hogy a herceg a legközelebbi segítőit is megjutalmazta.

GettyImages-72561573
Fotó: Chris Jackson / Getty Images Hungary

- Néhány más királyi családtagtól eltérően Fülöp herceg nagylelkű volt a három férfival szemben, akik vigyáztak rá. Ide tartozik a magántitkára, Archie Miller Bakewell, a hírnöke, William Henderson és az inasa, Stephen Niedojadlo - árulta el a bennfentes.

Ez a három férfi Fülöpöt mindenben segítették, amiben csak tudták, főleg a legutolsó éveiben. Bakewell mindig ott állt mellette az utolsó hivatalos kötelezettségei elvégzésekor, Henderson a Windsor-kastélyban, Niedojadlo Sadringhamben vigyázott rá.

Természetesen a herceg unokái is fognak örökölni, beleértve Harryt is, aki az elmúlt hónapokban számos kellemetlen dolgot állított a családjáról, nem mellesleg a nagyszülei nevelési stílusát is burkolt módon bírálta, emiatt a palota több dolgozója azon a véleményen van, hogy Károly és Diana kisebbik fia mondjon le a hercegi címéről.

GettyImages-476957156
Fotó: Chris Jackson / Getty Images Hungary

- Fülöp nem volt az a fajta, aki megbüntetett egy unokát a nem megfelelő viselkedés miatt. Nagyon tisztességes, igazságos és kedves ember volt. Soha nem tartott haragot. Rengeteg ideje volt az összes jogi procedúrát elvégezni, így örökösödési illetéket sem kell majd fizetniük. Nála senki sem ellenezte jobban, hogy a pénze az állami kincstárban landoljon.

Gyermekei, Károly herceg, Anna hercegnő, András herceg és Eduárd wessexi gróf a herceg 13 ezer darabos könyvgyűjteményéből válogathatnak majd, azt vihetnek magukkal, amit csak akarnak. A kiadványokat a Buckingham-palota könyvtára őrzi, bár egy ideig Sadringhamben volt a híres gyűjteménye, hiszen a herceg az utolsó éveinek zömét ott töltötte.

A Buckingham-palota szóvivőjét is felkereste a lap, ám nem nyilatkoztak az örökléssel kapcsolatban, kijelentették, ez magánügy.

Erzsébet és Fülöp esküvői fotói

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festett Erzsébet királynő és Fülöp herceg az esküvőjük napján.

Ezt is szeretjük