Fülöp herceg sokkal lazább volt, mint hinnéd: Vilmos vicces történetet osztott meg róla
A Fülöp hercegről készült alkotásban a rajongók megismerhetik Erzsébet királynő férjének egy másik oldalát.

GettyImages-476361388
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fülöp herceg életéről készített egy dokumentumfilmet a BBC, amelyben természetesen a családtagok is megszólalnak. Károly, Vilmos, Kamilla, Eugénia és Harry is benne lesz az alkotásban, amit Angliában szerdán mutatnak majd be. Az életútja mellett a jelleme is középpontba kerül.

Erzsébet királynő férjének nem mindennapi humoráról ódákat zengtek, amíg élt. Sőt A korona című sorozatban is úgy ábrázolták eddig a karakterét, hogy bátran tett csípős megjegyzéseket másokra. 

Fülöp hercegről vicces történetet osztott meg Vilmos herceg

A dokumentumfilmben Vilmos herceg rövid története bizonyítja, hogy Fülöp herceg a valóságban sokkal lazább volt még az idegenekkel is, ahogy azt egy laikus gondolta volna róla. 

GettyImages-133972548
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

Fülöp és Vilmos éppen a királynő balmorali birtokán autóztak, amikor elhajtottak egy csapat kiránduló tinédzser mellett.

- Megállt az autóval, lehúzta az ablakot, majd ezt mondta nekik: "Jó reggelt! Hogy haladtok?" Erre a legkisebb megfordult, és határozottan ezt mondta: "Húzz tovább, papa!" - emlékezett vissza a kamasz beszólására.

Vilmos bevallotta, a kamasz valójában sokkal udvariatlanabbul fogalmazott, de nem érezte illedelmesnek, hogy ezt a kamerák előtt is kimondja. Fülöp a beszólás után zavartalanul visszahúzta az ablakot, majd csak ennyit mondott az unokájának viccesen:

- Ezek a mai fiatalok!

GettyImages-495106702
Fotó: Phil Walter / Getty Images Hungary

A herceg a mai napig jót nevet ezen a történeten, ami jól ábrázolja, hogy Fülöp mennyire nyitott és laza volt másokkal, és nem sértődött meg azon sem, hogy ilyen udvariatlan módon elküldték melegebb éghajlatra.

A dokumentumfilmben Károly felidézte a legutolsó beszélgetésüket is, ami Fülöp halála előtt egy nappal történt. A humorát még akkor sem veszítette el.

- A szülinapodról lesz szó! - mondta a trónörökös édesapjának, erre Fülöp így reagált:

- Nos, ahhoz életben kell lennem, nem igaz? - viccelődött.

Erzsébet királynő és Fülöp herceg szerelme

Képes összeállításunkban megnézheted Erzsébet királynő és Fülöp herceg ritkán látott fotóit, amelyek jól mutatják, mennyire odáig voltak egymásért.

Ezt is szeretjük