Freddie Mercury utolsó karácsonya: volt párja, Mary fiával látható a szívmelengető felvételen
Freddie Mercury így játszott a kis keresztfiával az utolsó karácsonyán.

mercury-és-mary-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Freddie Mercury már 30 éve nincs köztünk, a legenda 1991. november 24-én hunyta le örökre a szemeit. A Queen zenekar 45 éves énekese az AIDS-betegséggel küzdött éveken át, azonban a betegségét hosszú ideig titkolta, csak a halála előtt egy nappal jelentette be azt a nyilvánosság számára.

Az utolsó hónapjaiban már nagyon sokat gyengélkedett, a legközelebbi barátai megállás nélkül ápolták kensingtoni otthonában, a Garden Lodge-ban. Volt párja, akire mindig is élete szerelmeként hivatkozott, Mary Austin is a legbelsőbb körének tagja volt, annak ellenére, hogy tönkrement a kapcsolatuk.

Freddie Mercury utolsó karácsonya

Élete utolsó karácsonyán meglátogatta Mary Austint és a fiát, Richardot. Hivatalosan Mercury volt a fiúcska keresztapja, bár a zenész sosem tudta volna elképzelni magát az apa szerepében, ettől függetlenül mégis nagyon természetesen viselkedett a gyerekekkel. Ezt bizonyítja az alábbi rövid videó is, amelyen az látható, ahogy az énekes játszott a kisfiúval.

Számos rajongó szívét megmelengette az aranyos felvétel: „Elrejtőzött a kamera elől, azt akarta, hogy a babára jusson a figyelem, és ő maradjon a videó középpontjában. Freddie, te egy önzetlen és csodálatos ember voltál.” „Ez egyértelműen az egyik leggyönyörűbb és legaranyosabb dolog, amit életemben láttam” - fogalmazták a kommentelők a YouTube-videó alatt.

Érdekesség, hogy Freddie tanította meg a kis Richardot az első pár szavára, a gitár és a traktor kifejezéseket is Mercurynak köszönhetően tudta legelőször kimondani.

Mercury tényleg egy önzetlen ember volt, aki mindig szívesen adott a barátainak, különösen karácsonykor, írta meg róla a Daily Express a Channel 5 csatorna dokumentumfilmje alapján.

GettyImages-1150685572
Fotó: Koh Hasebe/Shinko Music / Getty Images Hungary

- Freddie tradíciója az volt, hogy azokat a barátait, akiknek nem volt családja vagy egyedül lettek volna, áthívta a Garden Lodge-ba. Karácsony napján pulykát ettek, míg december 26-án sült sonka volt a menü - nyilatkozta Peter Freestone, Mercury egyik legközelebbi barátja.

A házát mindig gyönyörűen kidekorálta Mary Austin segítségével.

Nemcsak a barátaira, hanem a sorstársaira is gondolt.

- Freddie minden karácsonykor kifizette az összes étkezést azokban a kórházakban, ahol AIDS-ben vagy HIV-fertőzésben szenvedtek. Minden évben karácsonyi vacsorát biztosított nekik. Mindig gondolt másokra és arra, hogy okozzon nekik örömöt - fogalmazta David Wigg újságíró és Mercury barátja.

Freddie Mercury húga, Kashmira

Képes összeállításunkban megnézheted Freddie Mercury húga, Kashmira Cooke fotóit.

Ezt is szeretjük