Meglepő, mi volt Erzsébet királynő első mondata Vilmos születésekor: vérig sértette ezzel Károlyt

Erzsébet királynő az újszülött Vilmos herceg külsejére tett megjegyzést.

erzsébet-királynő-károly-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Károly herceg és Diana hercegnő 1981. július 29-én kötötték össze az életüket a Szent Pál-székesegyházban. A nagy nap úgy vonult be a történelembe, mint az évszázad esküvője, ám ma már tudjuk, ez egy boldogtalan házasság kezdete volt.

Kapcsolatukban a gyermekáldás egy évvel később következett be. Első gyerekük, Vilmos 1982. június 21-én látta meg a napvilágot. A herceg világrajövetele több szempontból is különleges volt, egyrészt addig nem látott sajtóérdeklődés övezte, másrészt ő volt az első olyan trónörökös, akit az édesanyja nem a Buckingham-palota falain belül, hanem kórházban hozott a világra.

Erzsébet királynő első mondata Vilmos születésekor

Szülei nem azért döntöttek az utóbbi mellett, hogy ezzel úttörők legyenek, biztonsági okok miatt kellett a szívek királynőjének a St. Mary’s Hospitalban életet adnia elsőszülött fiuknak. A szülés időpontja előzetesen kiszivárgott, így a teljes nyugalom érdekében változtattak a helyszínen.

diana károly 1
Fotó: Princess Diana Archive / Getty Images Hungary

Wales hercegnéje később elárulta, élete legcsodálatosabb pillanata volt, amikor először a karjában tarthatta újszülött kisfiát. A férje is osztozott ezen az állásponton, Károly megható szavakkal írta le, mit érzett, amikor először édesapává vált.

- Amikor megérkezett a kicsi fiunk, az még annál is döbbenetes és varázslatos élmény volt. Sokkal többet jelentett, mint azt valaha el tudtam volna képzelni. Olyan hálás vagyok, hogy ott lehettem Dianával a szülőszobában. Végig az ágya mellett álltam, és osztoztunk azon a hihetetlen élményen, hogy a fiunk világra jött - idézte fel Károly szavait Camilla Tominey a királyi család szakértője.

királynő-károlyék
Fotó: Getty Images Hungary

Az előkelőségek közül azonban akadt valaki, akinek első mondata az unokájához nem áhítattal, hanem egy csipetnyi gúnnyal volt átitatva. Erzsébet királynő véleménye az újszülött Vilmos külsejéről vérig sértette Károlyt. 

- Hála istennek, hogy nem az apja fülét örökölte! - fakadt ki a királynő, amikor először szemügyre vette az unokáját.

Diana hercegnő utolsó fotói

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű felvételek készültek Diana hercegnőről.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük