Erzsébet királynő elárulta: ilyen volt, amikor megkapta a koronavírus elleni védőoltást
Erzsébet királynő szerint gyors és fájdalommentes volt, amikor megkapta a védőoltását.

erzsébet királynő cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagy-Britanniában nagy erőkkel oltják be az embereket a koronavírus elleni vakcinákkal, eddig több mint 18 millió lakos kapta meg a védőoltását. Erzsébet királynőt és férjét, Fülöp herceget már januárban beoltották.

Az áprilisban 95. születésnapját ünneplő uralkodónő egy videóbeszélgetés során árulta el, milyen érzés volt, amikor beadták neki az injekciót.

Erzsébet királynő elmesélte, milyen volt, amikor megkapta a védőoltást

A királynő négy olyan egészségügyi tisztviselővel beszélgetett a Zoomon keresztül, akik sok munkát fektetnek bele abba, hogy minél gyorsabban beoltsák az embereket Angliában, Skóciában, Walesben és Észak-Írországban.

- Nos, miután megkapja az ember a vakcinát, védelmezve érzi magát, én ezt nagyon fontosnak gondolom. Amennyire meg tudtam állapítani, elég ártalmatlan volt. Pillanatok alatt beadták. Már sok levelet kaptam olyan emberektől, akik szintén megkapták a vakcinát, és meglepődtek azon, mennyire egyszerűen levezényelték az oltást. A döfés egyáltalán nem fájt - számolt be a tapasztalatairól a királynő.

Valamelyest megérti azon polgárok aggodalmait, akik még nem kapták meg az oltást, de hangsúlyozta, szerinte ebben az esetben fontos lenne mások érdekeit is nézni, nem csak a sajátjukat, ezért kicsit önzőnek tartja azokat, akik nem vállalják be, hogy megkapják a vakcinát.

GettyImages-887666458
Fotó: Chris Jackson / Getty Images Hungary

A királyi családban már Károly herceg és Kamilla hercegné is megkapták az oltásukat. Nagy-Britanniában a Pfizer/BioNTech- és az AstraZeneca-vakcinákkal oltanak.

A Daily Mail információi szerint az NHS felmérte, hogy a népesség körülbelül 15 százaléka nem lesz nyitott a koronavírus elleni vakcinára, főleg a fiatalok és a középkorúak a szkeptikusak az oltás hatékonyságával szemben. 

Margit hercegnő unokájából szívdöglesztő pasi lett

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyire jóképű Arthur Chatto.

Ezt is szeretjük