Erzsébet királynő álomszép ruhában tündökölt a Parlamentben - Koronát is viselt
Szinte hihetetlen, hogy az uralkodónő már 93 éves!

erzsebet-kiralyno-parlament-nyitoules-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Erzsébet királynő 93 évesen sem hanyagolja el a hivatalos teendőit, így egyértelmű volt, hogy részt vesz a Parlament mai nyitóülésén is. A szokáshoz híven az uralkodónő igazi pompában ragyogott, hófehér estélyijéhez még palástot, és az egyik koronáját is viselte.

Gyönyörű volt a Parlamentben

Ezzel kissé szakított a hagyománnyal, hiszen korábban a koronázási ékszereket viselte, most azonban a IV. György-diadémra váltott, hiszen a hivatalos államkoronájának a súlya meghaladja a 3,3 kilogrammot. Állítása szerint éppen emiatt eléggé kényelmetlen a viselése - fontos, hogy sohasem hajthatja le benne a fejét, különben "kitörne az ember nyaka". 

Ennek fényében érthető, hogy miért döntött a sokkal kisebb súlyú és kényelmesebb fejdísz mellett, ami szintén királynői külsőt kölcsönzött neki. Azonban, hogy ne törjék meg teljes mértékben a tradíciót, ezért az eredeti államkoronát is utánahozták egy díszpárnán, így ugyanúgy részt vett az ékszer az ülésen, ahogy az elmúlt évtizedekben.

Ennek ellenére elmondható, hogy a királynő a 93 éves kora ellenére fantasztikus formában van, hiszen legfrissebb fotóin sem mondanánk meg, hány éves valójában - húsz évet legalább letagadhatna, olyan jól néz ki. Fehér ruhája, szőrmés palástja és az ékszerei csak még jobban erősítik ezt az érzetet, hiszen ebben a szettben különösen remekül festett.

Eddig mindig a férje, Fülöp herceg kísérte el a nyitóülésekre, azonban már hivatalosan is nyugdíjba vonult - 98 évesen már nyugodtan hivatkozhatott az egészségi állapotára -, így fia, Károly herceg és annak felesége, Kamilla hercegné kísérték el. Ugyan korábban felröppentek a pletykák, hogy Erzsébet halálával rögtön unokájára, Vilmos hercegre szállna a korona, azonban az uralkodónő minden alkalommal eloszlatja a pletykákat azzal, hogy utódjaként legidősebb fiát nevezi meg - ez a cselekedete is ezt a döntését erősíti.

Így nézett ki fiatalon

Erzsébet királynő igazán bájos nő volt fiatalon - nézd meg, hogy nézett ki 18 éves korában, amikor még csak hercegnő volt!

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Ezt is szeretjük