Fülöp ezzel a húzásával akasztotta ki Erzsébet királynőt: a herceg életéről szóló dokumentumfilmből derült ki
Erzsébet királynő nem volt túl boldog, amikor Fülöp herceg az unokáival a mustáros flakonnal szórakozott.

erzsébet-fülöp-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A BBC szerda este mutatta be a Prince Philip: The Royal Family Remembers című dokumentumfilmet, ami Fülöp herceg életét dolgozta fel.

Az alkotásban a szerettei is megszólaltak, amelynek köszönhetően a nézők az idén áprilisban elhunyt hercegnek egy másik oldalát ismerhették meg, emellett sosem hallott történetekre is fény derült, írta meg a The Daily Mail.

Fülöp ezzel a húzásával akasztotta ki rendszeresen Erzsébet királynőt

Erzsébet királynő 13 éves volt, amikor megismerte Fülöpöt a dartmouthi tengerészeti akadémián. Első találkozásuk után nyolc évvel kötötték össze az életüket, 73 évig éltek házasságban, míg a halál el nem választotta őket.

GettyImages-51314504
Fotó: Fox Photos / Getty Images Hungary

73 év alatt számtalan közös pillanatot megéltek, persze, mint sok házaspár, nekik is megvoltak a konfliktusaik, de ettől függetlenül a legnehezebb időkben is kitartottak egymás mellett. Sőt nekik is megvoltak azok a tulajdonságaik és rossz szokásaik, amelyekkel felbosszantották a másikat. A dokumentumfilmből kiderült, hogy a királynő nem tolerálta férje egyik viccesnek szánt trükkjét, amit az unokáival csinált rendszeresen.

Az volt a szokásuk, hogy fogtak egy megnyitott mustáros tubust, azt összenyomták a két kezükkel olyan erővel, hogy végül a szósz a plafonon végezte. Erzsébet királynő mindig kiakadt, ha a férje így játszott az unokáikkal.

Fülöpnek elég nyers és olykor durvának számító humorérzéke volt, emiatt elég megosztó is volt, sokan jókat nevettek a viccein, mások inkább megsértődtek rajta, ezzel kapcsolatban Anna hercegnő így nyilatkozott a BBC alkotásában.

Fülöp herceg mindig nagy örömmel viccelődött az unokáival.
Fülöp herceg mindig nagy örömmel viccelődött az unokáival.
Fotó: Getty Images / Getty Images Hungary

- Egyesek szerint kissé éles nyelvű volt, de én mindig úgy gondoltam, hogy nem egy kegyetlen ember.

A dokumentumfilm elnyerte a Daily Mail újságírójának tetszését, mint említette, az alkotás bemutatta a nehéz gyerekkorát, a tengerésztiszti karrierjét, a szerepét a királyi családban, a környezetvédelmi kampányát, de persze a hobbijai sem maradhattak ki a történetből, imádta a könyveket, a repülést és a gasztronómia világa is nagyon érdekelte. Az egész filmet archív anyagokkal és családi felvételekkel illusztrálták. Remélhetőleg hazánkban is bemutatja majd ezt az alkotást valamelyik tévécsatorna.

Fülöp herceg és Erzsébet királynő a dédunokáikkal

Képes összeállításunkban megnézheted Erzsébet királynőt és Fülöp herceget dédunokáik társaságában.

Ezt is szeretjük