Erzsébet királynő kerekesszékét el kellett dugni a nyilvánosság elől: sosem hallott titok lepleződött le

Erzsébet királynő rosszabb egészségi állapotban volt jubileumi ünnepségén, mint gondoltuk.

Erzsébet királynő kerekesszéke
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

2022 júniusának első hetében az Egyesült Királyságban minden Erzsébet királynőről szólt - uralkodásának 70. évfordulója alkalmából négynapos hosszú hétvégével ünnepelték a szeptember 9-én elhunyt uralkodót.

Az ünnepély június 2-ától 5-éig tartott. A néhai királynő ezalatt kétszer lépett ki a Buckingham-palota erkélyére a királyi család dolgozó tagjaival az oldalán.

Erzsébet királynő kerekesszéke

Sok spekuláció előzte meg mindezt. Hosszú ideig kérdéses volt, hogy az egészségügyi állapota egyáltalán lehetővé teszi-e, hogy a nyilvánosság elé lépjen. Azt pletykálták, férje, Fülöp halála után kezdődő járási nehézségei tavaly nyárra annyira leromlottak, hogy a színfalak mögött már csak kerekesszékkel tudott közlekedni.

A néhai Erzsébet királynő 2022. június 2-án.
A néhai Erzsébet királynő 2022. június 2-án.
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

Robert Jobson, a királyi család veterán tudósítója új könyvében minden ezzel kapcsolatos titkot leleplezett. Részletesen feltárta, milyen egészségi állapotban volt a királynő a platinajubileum napjaiban - mindössze három hónappal azelőtt, hogy elhunyt.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Kiderült, a királynő egyáltalán nem érezte magát elég erősnek ahhoz, hogy részt vegyen az ünnepségen, de esze ágában sem volt cserben hagyni azokat az embereket, akik csak azért utaztak Londonba, hogy megpillanthassák.

Jobson a könyvben úgy fogalmazott, Károly aggódott édesanyja egyre romló állapota miatt, ugyanakkor a végletekig csodálta, micsoda erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy összegyűjtse minden erejét.

erzsi 2
Fotó: Max Mumby/Indigo / Getty Images Hungary

A királynő beleegyezésével jött létre végül a terv, amely során a lehető legkényelmesebb és legkevésbé kimerítő módon tudott elmenni az eseményre. Helikopterrel szállították át Windsorból, a Buckhingam-palota falain belül végig kerekesszékkel közlekedett, szigorúan kikötötte, a nyilvánosság így semmilyen körülmények között nem láthatta meg.

- Ragaszkodott ehhez, így, hogy senki se lássa a kerekesszékben, kvázi egy katonai gyakorlat közepette szállították be a palotába - idézte a Daily Mail az írót.

Nézd meg Erzsébet királynőt fiatalon!

Károly király egy ritkán látott fotóval emlékezett meg édesanyjáról. A királyi család Instagram-oldala nem tüntette fel, pontosan mikor készült a felvétel, Károly körülbelül egyéves lehetett rajta. 

Erzsébet királynő ilyen gyönyörű volt fiatal édesanyaként: Károly király tett közzé róla egy ritkán látott fotót

Károly király anyák napján Erzsébet királynőre emlékezett.

Elolvasom

Cover-fotó: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük