Erzsébet királynő így ragyogott a Buckingham-palota erkélyén: az egyre többet betegeskedő uralkodónőt ünnepelték

Erzsébet királynő is ott volt a Trooping The Colour parádén.

Erzsébet királynő a 2022-es Trooping The Colour-on
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Erzsébet királynőt négy napon keresztül ünneplik az Egyesült Királyságban, uralkodásának 70. évfordulója, illetve 96. születésnapja alkalmából számos programot rendeznek. Csütörtökön a Trooping The Colour parádéval vette kezdetét a nagy ünneplés.

A királynő hivatalos feladatait Károly herceg végezte el a zászlós díszszemlén, míg az uralkodónő a Buckingham-palota tévéjén keresztül nézte az eseményeket, végül Erzsébet összegyűjtötte minden erejét, és kiállt az erkélyre.

Erzsébet királynő a 2022-es Trooping The Colour parádén

A 96 éves királynő a 86 esztendős Kent hercegével együtt jelent meg először, majd pár perccel később visszavonultak. Eduárd kenti herceg egyébként V. György király, azaz Erzsébet királynő nagyapjának az unokája.

Erzsébet királynő Kent hercege társaságában lépett a Buckingham-palota erkélyére.
Erzsébet királynő Kent hercege társaságában lépett a Buckingham-palota erkélyére.
Fotó: Chris Jackson / Getty Images Hungary

Erzsébet sokat mosolygott, látszólag jó hangulatában volt. A palota köré gyűlt emberek is örültek, hogy élőben láthatták a királynőt, így igazi üdvrivalgásban törtek ki, amikor feltűnt a színen. Egy babakék Angela Kelly ruhát viselt. A sétabotja is nála volt, amire könnyedén rátámaszkodhatott. Mobilitási problémái akkor kezdődtek, miután elveszítette 2021-ben férjét, Fülöp herceget. 

profimedia-0696349012
Fotó: Profimedia

Az elmúlt hónapokban egyre többet betegeskedett, tavaly októberben kórházba szállították bizonyos vizsgálatok miatt, de a következő nap hazatérhetett a windsori kastélyba. Idén februárban covidos lett, de szerencsére legyőzte a betegséget. Az elmúlt időszakban több hivatalos feladatát is lemondta, egyes pletykák szerint a négy fal között már kerekesszékkel közlekedik. Pont emiatt spekuláltak többen, hogy talán még az erkélyre sem teszi ki a lábát.

profimedia-0696359313
Fotó: Profimedia

Erzsébet később napszemüvegben lépett ki ismét az erkélyre a királyi család dolgozó tagjaival.

Katalin hercegné a 2022-es Trooping The Colour parádén

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen felvételek készültek a Trooping The Colour parádén Katalin hercegnéről.

Katalin hófehér ruhában ünnepelte a királynőt: ilyen csodaszép volt a hercegné a parádén

Nézegess képeket!

Elolvasom

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük