A Cobra 11 Semirje 55 éves lett: ma már lehet, elmennél mellette az utcán
Ma ünnepli 55. szülinapját Erdogan Atalay.

erdogan-atalay-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Erdogan Atalayt a magyarok a Cobra 11 című sorozatból ismerhetik, amelynek a legutolsó részét Németországban idén augusztusban vetítették le. A 25 év alatt összesen 48 évadot gyártottak, Atalay már 1996 óta erősítette a csapatot, ő játszotta Semir Gerkhant.

A színész harmincesztendős volt, amikor elindult az egész életét megváltoztató széria, a mai nap különleges számára, ugyanis 55 éves lett.

Erdogan Atalay 55 éves lett

A szülinapos színész sokat változott az utóbbi években, aki csak az első néhány évad epizódjaiból emlékszik rá, ma már nem biztos, hogy felismerné őt.

1966-ban született Hanoverben, édesapja török, édesanyja német származású. Hamburg egyik egyetemén drámaszakos hallgató volt, majd annak elvégzése után színházban játszott. A '90-es évektől bukkant fel a képernyőn, a világsikert a Cobra 11 hozta meg számára. Bár a filmes partnerei rendszeresen cserélődtek mellőle, ő végig szerepelt a szériában. A Redaktionsnetzwerk Deutschlandnak adott interjújában elmesélte, miért ért véget 25 év után a legendás sorozat.

- A koronavírus az oka, nagyon sikeresek voltunk, azonban a Cobra 11 Európa legdrágább produkciója volt, az RTL viszont sok reklámbevételtől elesett a pandémia alatt, ezért a csatornának néhány műsorától meg kellett válnia. Sorozatként biztosan nem folytatódik tovább, legfeljebb tévéfilmet kaphat, de a tárgyalások még zajlanak erről - magyarázta.

A Cobra 11-et több mint 140 országban vetítik, hazánkban is nagy népszerűségnek örvend, több tévécsatorna is játssza az epizódokat. ha kíváncsi vagy, hol vetítik legközelebb, kattints az alábbi felvételre.

Az interjúban rákérdezett az újságíró arra is, hogy nem bánta-e meg, hogy végül nem a színházban bontogatta a szárnyait.

- Ez a produkció egyértelműen az én asztalom volt, és sokat szórakoztam, amíg forgattuk. Miután lediplomáztam, valami hosszú távú dolgot kerestem, de sosem találtam egy jót, erre jött a Cobra 11, a produkció stábja a családommá vált az évek alatt, így ezek után nem akartam mást csinálni. 

Az akciótörténetnek köszönhetően világszerte sok helyen felismerik, a rajongóknak mindig nagyon örül. Most, hogy vége lett a sorozatnak, több időt szán az életrajzi könyvének írására, azonban a színészkedést sem adta fel, továbbra is vállal munkát.

Katja Ohneck sminkes a felesége, egy fiút és egy lányt nevelnek, előbbi a Maris, utóbbi a Matilda nevet kapta. Előző házasságából született egy lánya, Amira.

A Rex felügyelő szereplői

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festenek napjainkban a Rex felügyelő sztárjai.

Ezt is szeretjük