Kislányként csúfolták dadogása miatt - A világ egyik legnépszerűbb színésznője lett
Emily Blunt 14 évesen szinte alig mert megszólalni, így küzdötte le a beszédhibát.

emily-blunt-coer
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mielőtt meghódította a színház- és filmvilágot, nagyon durva dadogással küszködött Emily Blunt, nem tudott egy mondatot sem elmondani, így sosem gondolta volna, hogy akár színésznő is lehet belőle.

Hét és 14 éves kora között küzdött leginkább a beszédhibával, amely családi örökségként szállt rá, ugyanis nagybátyja, unokatestvére és egyik nagyapja is szenved a problémától. Kamaszként volt a legfrusztrálóbb megélnie, hogy nem képes jól kifejezni önmagát, sokszor csúfolták is, amire nagyon frappánsan vágott vissza: kifigurázta a dadogását.

Emily Blunt így küzdötte le a dadogást

Elkezdett furcsa, vicces hangokon beszélni, mert arra lett figyelmes, ha nem a saját hangszínén szólal meg, akkor képes hosszabb szövegeket is elmondani hiba nélkül. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

🌞 📸: @bazaaruk March issue.

Emily Blunt (@emily.bluntt) által megosztott bejegyzés,

Erre lett figyelmes az egyik tanára, aki felkérte, hogy játsszon az iskolai darabban, a Hang nélkül sztárja hevesen tiltakozott, de némi unszolás után belement a dologba. Innentől vált egyértelművé számára, ha más bőrébe bújik, képes a folyékony beszédre.

emily blunt
Fotó: Lester Cohen / Getty Images Hungary

Ezek után édesanyjának köszönhetően rengeteg orvosnál járt, hogy gyökeresen kikezeljék a beszédhibáját, míg végül felnőtt korára szinte teljesen kiküszöbölték a problémát. 

Emily Blunt 2017-ben mondott beszédet az American Institute for Stuttering gáláján, ami a dadogó fiataloknak nyújt segítséget a beszédhiba leküzdésében.
Emily Blunt 2017-ben mondott beszédet az American Institute for Stuttering gáláján, ami a dadogó fiataloknak nyújt segítséget a beszédhiba leküzdésében.
Fotó: YouTube/People TV

A People TV interjújában elmondta, nagy ritkán történik vele olyan, hogy megakad a nyelve, ha például nagyon fáradt, illetve terhessége alatt lett figyelmes arra, hogy nehezebben beszél, hiszen a levegő máshogyan áramlott a testében, így nehezebben ment számára a hangképzés. A dadogás megannyi hátulütőjéről is beszélt, amelyeket sok sorstársánál tapasztal.

- A dadogás nagyon sok embernek komoly problémát jelent a hétköznapokban, nem csak gyerekek szenvednek tőle, sok felnőtt, akik már negyven-, ötvenévesek is szenvednek attól, hogy nem tudják jól kifejezni magukat. Ez persze hatással van az életükre, például nem kapják meg azokat a munkákat, amelyeket megérdemelnének, hiszen képtelenek jól reprezentálni magukat egy állásinterjú alatt - ecsetelte az interjúban.

Világsztárok gyerekként és most

Gyerekként rút kiskacsák voltak, mára a világ legszebbjeiként tartják számon őket. Fotókon öt világsztár, akik hatalmas átalakuláson mentek át.

Ezt is szeretjük