Kamionsofőrként kezdte: a világ egyik leghíresebb énekese lett

Elvis Presley nagy szegénységben nőtt fel, de nem mindennapi személyisége már tiniként megmutatkozott.

Kamionsofőrként kezdte: a világ egyik leghíresebb énekese lett
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A modern zenetörténelemben sokaknak helyeztek a fejére képzeletbeli koronát a rajongók. Ott van a pop királya és királynője, Michael Jackson és Madonna, valamint Britney Spearst is gyakran illetik a hercegnő jelzővel. Ám van még valaki, akit még náluk is nagyobb ikonként tartunk számon, Elvis Presley.

Szinte felsorolni is nehéz, mi mindent tett le az asztalra karrierje során: ő volt a rockabilly stílus egyik első képviselője, összesen 30 filmben játszott, illetve 14 alkalommal jelölték Emmy-díjra, melyből hármat el is nyert. Hosszú út vezette el őt a trónra kerülésig, hiszen cseppet sem ezüstkanállal a szájában született.

Elvis Presley kamionsofőrként kezdte

1935. január 8-án látta meg a napvilágot a Mississippi állambéli Tupelóban. Rendkívül szegény körülmények közt nőtt fel, kétszobás házukba sem a villany, sem a víz nem volt bekötve. A szűkös anyagi körülmények miatt már gyerekként kénytelen volt különböző munkákat vállalni. Végül az érettségi után édesapjához hasonlóan kamionsofőrként kereste a kenyerét.

Elvis Presley gyerekként a szüleivel, Vernon és Gladys Presley-vel.
Elvis Presley gyerekként a szüleivel, Vernon és Gladys Presley-vel.
Fotó: Getty Images Hungary

Már 14 évesen megmutatkozott, hogy más, mint kortársai. Ekkor kapta meg első gitárját, amin kisvártatva meg is tanult játszani. Külsejével is kilógott, tinédzserként kezdett cipőpasztát kenni eredetileg szőke tincseire, hogy Roy Orbisont másolva megalkossa legendás hajviseletét - írta meg a Rolling Stone magazin.

elvis presley 1
Fotó: Getty Images Hungary

18 évesen döntött úgy, hogy besétál a Sun Records stúdióba azzal a céllal, hogy felvegyen édesanyjának egy lemezt. Ekkor rögzítette a Without You című balladáját, ami felkeltette Sam Phillips zenei producer figyelmét. Ő indította el a szupersztársághoz vezető úton.

Sztárok, akik szegénynek születtek

A sikert, a vagyont és a csillogást nem adják ingyen, de a kemény munka sok esetben kifizetődő. Vannak olyan hollywoodi sztárok, akik mélyszegénységből törtek a csúcsra, ezzel bebizonyították, hogy nincs lehetetlen, és ha hiszünk önmagunkban, valóra válthatjuk a legmerészebb álmainkat is.

Halle Berry hajléktalanszállón élt, mielőtt befutott - Képeken Hollywood csillagai, akik kitörtek a mélyszegénységből

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük