Ez a rendező Sophia Loren ritkán látott fia: Edoardónak gyönyörű családja van
Edoardo Ponti az NCIS gyönyörű színésznőjével alapított családot.

edoardo-ponti-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sophia Loren férjét, Carlo Pontit két fiúgyermekkel ajándékozta meg: ifjabb Carlo 1968-ban, Edoardo 1973-ban született meg.

Az idősebb Ponti fiú karmesternek állt, illetve 2004-ben örök hűséget fogadott Mészáros Andrea hegedűművésznek, az esküvőjüket Budapesten tartották. Edoardo Ponti viszont a film világában találta meg önmagát, rendező lett belőle, bátyjához hasonlóan ő is családot alapított, igaz, ő nem egy magyar, hanem egy amerikai nőbe szeretett bele, Sasha Alexandert, az NCIS Catilin Toddját 2007-ben vette feleségül.

Edoardo Ponti, Sophia Loren kisebbik fia

Edoardót és a szép színésznőt Sasha édesanyja, Dobrila Pavlovich mutatta be egymásnak. Az asszonynak nagyon szimpatikus volt a férfi, és úgy gondolta, lányának muszáj megismernie, Pavlovich egyébként nem tudta, milyen legendás családból jön Ponti. Sashával végül egymásba szerettek, első gyermekük, Lucia 2006. május 12-én látta meg a napvilágot, rá egy év múlva a boldogító igent is kimondták Svájcban.

Feleségével és lányával látható itt.
Feleségével és lányával látható itt.
Fotó: Nbc / Getty Images Hungary

Nem álltak meg egy gyereknél, fiuk, Leonardo 2010. december 20-án jött a világra, így szép karácsonyi meglepetés volt az egész családnak. Edoardo Ponti ezen a felvételen a két gyermekével látható.

A 48 éves férfi 1984-ben édesanyja oldalán debütált a Szemünk fényei című filmben, ám a színészkedés helyett a rendezés sokkal jobban vonzotta, középiskolai tanulmányait Svájcban végezte el, majd a Dél-kaliforniai Egyetemen tanult tovább angol irodalom és kreatív írás szakon. 1998-ban a mesterdiplomáját is megszerezte filmrendezés szakon. Ugyanebben az évben jelent meg élete első rendezése, a Liv, ami egy rövidfilm volt.

A női lélek fájdalmai című alkotás volt az első mozifilmje, amelynek főszereplője édesanyja volt. A 2002-es alkotásért a Newport Beach Filmfesztiválon egy díjat is átvehetett az akkor még kezdő rendező. Nem ez volt az egyetlen közös projektje Lorennel, 2014-ben az Emberi hang című rövidfilmben is a legenda volt a főszereplő. Ezért az alkotásért a Chicago International Filmfesztiválon jelölték Pontit a legjobb rendezőnek.

tk3s 59721618
Fotó: Luca Dammicco per Accademia del / Northfoto

2020 novemberében jelent meg az Előttem az élet című közös alkotásuk, melyben a színésznő egy, a gyerekfelügyelettel foglalkozó holokauszttúlélőt játszik, az asszony befogadja azt a 12 éves utcagyereket, aki nemrég kirabolta. Az alkotás a kettejük kapcsolatának alakulására fókuszál.

A Netflixen bemutatott mozit Golden Globe-ra is jelölték a legjobb külföldi film kategóriában, de sajnos végül nem ők nyertek, a zenéjéért viszont kaptak egy aranyglóbuszt. Az Oscaron csak a betétdalát jelölték.

Az anya-fia páros szeretett közösen dolgozni, Ponti a Deadline-nak elmesélte, szíve szerint csak édesanyjával készítene filmeket.

- Ha csak egy színésznővel dolgozhatnék életem végéig, édesanyámat választanám újra és újra. Nemcsak életet adott nekem, hanem gyönyörű alakítást nyújtott a filmjeimben. Öröm együtt dolgozni olyasvalakivel, akit nemcsak anyámnak hívhatok, hanem barátomnak és szakmai partneremnek is - magyarázta.

Azt szereti leginkább a közös projektjeikben, hogy Loren egy teljesen új oldalát mutathatja meg a közönségnek.

- A legjobban azt szeretem az egészben, hogy úgy mutathatom be, ahogyan én látom őt. Arra törekedtem, hogy a szememen keresztül bemutathassam őt a világnak, hogy az embereknek Sophia leghitelesebb, teljes változatát adhassam, ne azt az ikont, aki a nevét ph-val írja, hanem inkább Sofiát, az anyát, a nőt, a színésznőt, a művészt, aki a nevét f betűvel írja. 

Sophia Loren húga

Képes összeállításunkban Sophia Loren egy másik családtagját is megismerheted, szeretett húgát, Mariát!

Ezt is szeretjük