Harry és Vilmos így jelentek meg a nyilvánosság előtt: a rossz viszonyt ápoló testvérek Diana szobrát avatták fel
Harry és Vilmos felavatták Diana hercegnő szobrát.

vili-harry-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Diana 60. születésnapja alkalmából Harry herceg és Vilmos herceg egy, a hercegnőről mintázott szobrot avatott a Kensington-palotában.

Bár a tervek szerint több mint száz fő vehetett volna részt a ceremónián, de végül a vendéglistát lecsökkentették a Covid-19 miatt hozott szigorítások miatt. Csak Diana fiai, a legközelebbi családtagjai, testvérei, Earl Spencer, Lady Sarah McCorquodale és Lady Jane Fellowes, emellett a szobor alkotója, Ian Rank-Broadley, illetve a kert rendezője, Pip Morrison lehetett ott.

Harry herceg és Vilmos herceg 2020 márciusa óta először jelent meg együtt

Harry és Vilmos 2017-ben álmodták meg, hogy édesanyjuk emlékére szobrot állítanak a palotában, az alkotást Ian Rank-Broadley művész készítette el. A művet a Sunken Gardenben avatták fel július 1-jén a délutáni órákban. Nem a véletlen műve, hogy pont ezt a területet választották ki az ünnepségre, ugyanis a Kensington-palota kertje volt Diana hercegnő egyik kedvenc helye. A kertbe négyezer virágot ültettek az előkelőség kedvenc fajtái közül.

GettyImages-1233750575
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

A két testvér a nyilvánosság előtt utoljára Fülöp herceg temetésén jelent meg 2021 áprilisában, a rossz viszonyuk miatt megtiltották nekik, hogy egymás mellett álljanak, a királynő szerette volna elkerülni, hogy a média figyelme a testvérekre terelődjön. A ceremónián váltottak néhány szót, majd olyan hírek jelentek meg róluk, hogy a temetés után még órákig beszélgettek egymással, és apjuk, Károly herceg is csatlakozott hozzájuk, ám ezt Robert Lacey, a királyi család életrajzírója tagadta a Battle of Brothers: William and Harry – The Inside Story of a Family in Tumult című könyvének bővített kiadásában. Bár Harry és Meghan kiválása rátett egy nagy lapáttal a rossz viszonyukra, de az idén megjelent interjúk hada csak olaj volt a tűzre.

2018 óta vannak haragban, a mai napig nem sikerült rendezni a rossz viszonyukat, de édesanyjuk tiszteletére ezen a napon a sérelmeiket teljesen elnyomták magukban. Közvetlenül az avató előtt is beszélgettek egymással, írta meg a Daily Mail, sőt még egy közös közleményt is kiadtak.

GettyImages-1233750807
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

- Minden áldott nap azt kívánjuk, bárcsak velünk lenne még, reméljük, hogy ez a szobor örökké itt áll majd, amely méltó módon szimbolizálja az életét és örökségét. Ma, édesanyánk 60. születésnapján emlékezünk a szeretetére, az erejére és a jellemére, azokra a tulajdonságaira, amelyek arra ösztönözték, hogy világszerte jóságosan viselkedjen, és számtalan ember életét jobbá tegye.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Köszönettel tartozunk Ian Rank-Broadley-nak, Pip Morrisonnak és a csapataiknak a kimagasló munkájukért, azoknak a barátoknak és adományozóknak, akik segítettek eme projekt megvalósításában, és mindazoknak a világ minden tájáról, akik életben tartják anyánk emlékét.

A lap beszámolt arról is, hogy Vilmos herceg kicsit komolyabban viselkedett, ám Harry viccelődött Earl Spencerrel, Lady Sarah McCorquodale-lel és Lady Jane Fellowesszal. Sussex hercegéről több mosolygós kép is készült.

GettyImages-1233750958
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

Az avatás napján a rajongók is kitettek magukért, a Kensington-palota vaskapuját kidekorálták a hercegnő fotóival, de voltak, akik virágokkal kedveskedtek. 

A rajongók gyönyörűen díszítették fel a Kensington-palota kapuját.
A rajongók gyönyörűen díszítették fel a Kensington-palota kapuját.
Fotó: Neil Mockford / Getty Images Hungary

Tagadhatatlan, hogy Wales hercegnője óriási hatással volt az emberek életére, és a mai napig millióknak hiányzik.

Így telt Diana hercegnő utolsó születésnapja

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen elegáns volt a szívek királynője az utolsó, 36. születésnapján, emellett más felvételeket is láthatsz még róla.

Ezt is szeretjük