Diana ma lenne 60 éves: utolsó születésnapján még Donald Trump is küldött neki virágot

Diana utolsó születésnapjáról Richard Kay, a hercegnő egyik bizalmasa emlékezett meg.

diana-hercegnő-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Diana hercegnő csupán 36 esztendős volt, amikor 1997 augusztusában egy tragikus autóbaleset következtében életét vesztette Párizsban. A szívek királynőjét akkor az egész világ gyászolta, családtagjai, barátai és rajongói a mai napig őrzik emlékét. Az előkelőség ma ünnepelné a születésnapját.

Diana hercegnő ma lenne 60 éves

A mai napon a Kensington-palotában Vilmos és Harry avatják fel a Dianáról készült szobrot, amelyet édesanyjuk emlékére csináltattak. Nem véletlen, hogy pont 2021. július 1-jére tűzték ki a ceremónia időpontját, hiszen idén kerek évfordulót ünnepelne, a hercegnő már hatvanesztendős lenne.

Richard Kay, Diana egyik jó barátja a Daily Mailen írt cikkében nosztalgiázott arról, hogyan telt Lady Di utolsó születésnapja. Mint kiderült, nem szerette ünnepeltetni magát, főleg azután, hogy tönkrement a házassága Károly herceggel.

- A gyermekei ilyenkor még elvoltak a bentlakásos iskolában, így július 1-jén gyakran volt egyedül, ezt viszont jobban szerette. Mindig boldogabb volt, ha valaki más szülinapját ünnepelhette a sajátja helyett. Az ajándékokat, az üdvözlőkártyákat és a virágokat, amelyeket neki küldtek a palotába, mindig megköszönte egy levélben, de ez többletmunkával járt - fogalmazta.

Csak az irodájába több mint háromszáz levél érkezett délelőtt, ezeken kívül több tucatnyi ajándékot küldtek neki a barátai a privát otthonába. Volt egy gyönyörű hófehér Lacroix ruha, amit az argentin ruhavarrótól, Roberto Devoriktól kapott. Nagyon tetszett neki a kreáció, de mégsem tarthatta meg.

- Óvatosnak kell lennem, mit viselek a nyilvánosság előtt, ha kiderülne, hogy ez a ruha ajándék volt, tudom, hogy kritizálnának miatta - idézte a hercegnő szavait.

A virágcsokrok számolását hetvennél már feladta, olyan sok jött. Utóbbit nemcsak barátai, hanem hódolói is küldtek neki. A legextravagánsabbat a Gulfstream repülőgépek milliárdos tulajdonosa, Teddy Forstmann csináltatta, a férfi szerette volna megkérni a kezét. Diana viszont sosem foglalkozott vele, szerinte csak azért vette volna el, hogy Forstmann később indulhasson az amerikai elnökválasztáson.

Érdekesség, hogy Donald Trump is gondolt rá a születésnapján, az akkor még üzletemberként tevékenykedő férfi rózsákból és orchideákból álló csokra két nappal később érkezett meg a Kensington-palotába. Még 1995-ben találkoztak egymással New Yorkban. Diana nem kedvelte túlságosan, erről később Selina Scott rádiósnak mesélt, libabőrös lett a közelében, de ezt negatív értelemben értette. Mivel az otthonában nem akarta a sok virágcsokrot látni, azokat a Knightsbridge Klinikának adományozta.

Nem volt egyedül egész nap, este a Tate Galéria jótékonysági rendezvényére ment, amely tele volt elbűvölő figurákkal, köztük volt a hollywoodi sztár, Steve Martin, illetve David Bowie modell felesége, Iman. Még Earl Spencer, a testvére is ott volt az eseményen.

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen felvételek készültek Diana 36. születésnapján, emellett életének utolsó hónapjaiból is láthatsz elkapott pillanatokat.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük