Diana ma lenne 60 éves: utolsó születésnapján még Donald Trump is küldött neki virágot
Diana utolsó születésnapjáról Richard Kay, a hercegnő egyik bizalmasa emlékezett meg.

diana-hercegnő-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Diana hercegnő csupán 36 esztendős volt, amikor 1997 augusztusában egy tragikus autóbaleset következtében életét vesztette Párizsban. A szívek királynőjét akkor az egész világ gyászolta, családtagjai, barátai és rajongói a mai napig őrzik emlékét. Az előkelőség ma ünnepelné a születésnapját.

Diana hercegnő ma lenne 60 éves

A mai napon a Kensington-palotában Vilmos és Harry avatják fel a Dianáról készült szobrot, amelyet édesanyjuk emlékére csináltattak. Nem véletlen, hogy pont 2021. július 1-jére tűzték ki a ceremónia időpontját, hiszen idén kerek évfordulót ünnepelne, a hercegnő már hatvanesztendős lenne.

Richard Kay, Diana egyik jó barátja a Daily Mailen írt cikkében nosztalgiázott arról, hogyan telt Lady Di utolsó születésnapja. Mint kiderült, nem szerette ünnepeltetni magát, főleg azután, hogy tönkrement a házassága Károly herceggel.

- A gyermekei ilyenkor még elvoltak a bentlakásos iskolában, így július 1-jén gyakran volt egyedül, ezt viszont jobban szerette. Mindig boldogabb volt, ha valaki más szülinapját ünnepelhette a sajátja helyett. Az ajándékokat, az üdvözlőkártyákat és a virágokat, amelyeket neki küldtek a palotába, mindig megköszönte egy levélben, de ez többletmunkával járt - fogalmazta.

Csak az irodájába több mint háromszáz levél érkezett délelőtt, ezeken kívül több tucatnyi ajándékot küldtek neki a barátai a privát otthonába. Volt egy gyönyörű hófehér Lacroix ruha, amit az argentin ruhavarrótól, Roberto Devoriktól kapott. Nagyon tetszett neki a kreáció, de mégsem tarthatta meg.

- Óvatosnak kell lennem, mit viselek a nyilvánosság előtt, ha kiderülne, hogy ez a ruha ajándék volt, tudom, hogy kritizálnának miatta - idézte a hercegnő szavait.

A virágcsokrok számolását hetvennél már feladta, olyan sok jött. Utóbbit nemcsak barátai, hanem hódolói is küldtek neki. A legextravagánsabbat a Gulfstream repülőgépek milliárdos tulajdonosa, Teddy Forstmann csináltatta, a férfi szerette volna megkérni a kezét. Diana viszont sosem foglalkozott vele, szerinte csak azért vette volna el, hogy Forstmann később indulhasson az amerikai elnökválasztáson.

Érdekesség, hogy Donald Trump is gondolt rá a születésnapján, az akkor még üzletemberként tevékenykedő férfi rózsákból és orchideákból álló csokra két nappal később érkezett meg a Kensington-palotába. Még 1995-ben találkoztak egymással New Yorkban. Diana nem kedvelte túlságosan, erről később Selina Scott rádiósnak mesélt, libabőrös lett a közelében, de ezt negatív értelemben értette. Mivel az otthonában nem akarta a sok virágcsokrot látni, azokat a Knightsbridge Klinikának adományozta.

Nem volt egyedül egész nap, este a Tate Galéria jótékonysági rendezvényére ment, amely tele volt elbűvölő figurákkal, köztük volt a hollywoodi sztár, Steve Martin, illetve David Bowie modell felesége, Iman. Még Earl Spencer, a testvére is ott volt az eseményen.

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen felvételek készültek Diana 36. születésnapján, emellett életének utolsó hónapjaiból is láthatsz elkapott pillanatokat.

Ezt is szeretjük