Diana hercegnőért hagyta el menyasszonyát Dodi Fayed: két nappal az esküvőjük előtt szakított vele
Diana hercegnő és Dodi Fayed kapcsolatára 1997 nyarán derült fény.

dodi-fayed-és-diana-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Diana hercegnő 36 esztendősen, 1997. augusztus 31-én veszítette életét Párizsban egy autóbaleset következtében. Egy csapat lesifotós követte a járművet, amelyben a hercegnő, egyiptomi párja, Dodi Al-Fayed, testőrük, Trevor Rees-Jones, illetve sofőrjük, Henri Paul ült. Miután bekövetkezett a szörnyűség az Alma rakpart közúti aluljárójában, Fayed és Paul azonnal meghalt, Diana bár még élt, de sajnos a Pitie-Salpetriere Kórházban nem tudták megmenteni az életét, belehalt a belső vérzésébe, egyedül csak Trevor Rees-Jones élte túl.

A szívek királynője és az egyiptomi származású filmproducer kedvese számára sajnos nem jutott túl sok együtt töltött idő, hiszen 1997 nyarán kerültek közelebb egymáshoz. 

Dodi Fayed Dianáért hagyta el menyasszonyát

Miután Diana és Károly herceg házassága tönkrement a '90-es években, a hercegnő Hasnat Khan sebész párja lett, 1995-ben szerettek egymásba, de két év után tönkrement a kapcsolatuk. Ezután került a képbe Dodi Al-Fayed, akit a filmiparban szimplán Dodi Fayedként emlegettek. A férfival még 1986-ban találkozott először egy pólómeccsen, ahol Fayed és Károly herceg együtt játszottak. Akkor még viszont semmi nem volt köztük. 1997-ben Fayed apja, Mohamed meginvitálta Dianát és fiait St. Tropez-ba, amire az előkelőség igent mondott.

Azon az ominózus nyáron a filmmogul különféle ajándékokkal lepte meg szíve hölgyét, ez a kedves viselkedés imponált a hercegnőnek, ám a barátok későbbi beszámolói szerint Diana nem akart komoly kapcsolatot a férfival, Dodi viszont úgy gondolta, hogy valami ígéretes dolog is kialakulhat a kettejük viszonyából.

Miközben Fayed Dianának csapta a szelet, volt egy menyasszonya. Az amerikai modell, Kelly Fisher volt a kedvese, akivel a terveik szerint 1997. augusztus 9-én házasodtak volna össze, írta meg a The Sun. A nagy napjuk előtt két nappal szakított vele telefonon. Másnap Kelly az újságokban látta a leleplező lesifotókat, amik Fayedről és Dianáról készültek.

- Majd meghasadt a szívem, amikor megláttam együtt Dianát és Dodit, de akkor voltam a leginkább összetörve, amikor meghalt. Az már túl sok volt nekem, hihetetlenül nehéz időszak volt - emlékezett vissza a nő a lapnak, aki a tragikus baleset után nemcsak a hercegnőt és exét, hanem Vilmos herceget és Harry herceget is iszonyatosan sajnálta, hiszen még olyan fiatalok voltak, amikor elveszítették édesanyjukat.

GettyImages-627730244
Fotó: Sion Touhig / Getty Images Hungary

Kelly állítása szerint 13 hónapig voltak együtt, 1997. augusztus 14-én úgy állt bosszút a férfin, hogy egy sajtótájékoztatón bejelentette, hogy Dodi otthagyta őt az oltárnál, és perre készül. Azt állította, volt vőlegénye még vele szeretkezett St. Tropez-ban, majd másnap már Dianával romantikázott egy jachton. Fayed apja, Mohamed viszont tagadta a nő állításait, és szimplán csak egy aranyásónak titulálta.

A Reader's Digest riportja szerint az ominózus párizsi éjszakán Fayed azt tervezte, hogy megkéri a hercegnő kezét, Richard Kay, a királyi család egyik bennfentese, Diana régi barátja interjút készített  az előkelőség titkárával. Kaynek a titkár elmondta, úgy gondolja, hogy a szívek királynője valószínűleg visszautasította volna a férfi felajánlását, és Párizs után soha többé nem találkozott volna vele, persze ez csak az ő személyes véleménye. Valójában mi történt volna? Ezt sajnos sosem tudhatjuk meg, hiszen a tragikus autóbaleset következtében mindketten elhunytak.

Diana hercegnő legkihívóbb ruhái

Képes összeállításunkban csokorba szedtük, melyek voltak Diana hercegnő legkihívóbb szettjei.

Ezt is szeretjük