David Copperfield 65 évesen ilyen sármos: az illuzionista fotói magukért beszélnek

David Copperfield a '80-as és '90-es évek legnépszerűbb illuzionistája volt.

david-copperfield-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lebegés, dolgok eltüntetése, kiszabadulás lehetetlen helyekről - ezeket a jelenségeket leginkább a filmvásznon láthatjuk, ám van egy ember, aki több alkalommal bebizonyította, hogy a valóságban is képes rájuk. David Copperfield nem véletlenül érdemelte ki a világ legsikeresebb illuzionistája címet, olyan dolgokat mutatott meg a közönségnek karrierje során, amelyek a lehetetlenség határát súrolták.

Elismeréseit szinte még felsorolni is nehéz. Televíziós produkcióit összesen 38 alkalommal jelölte Emmy-díjra a szakma, amelyből 21-et nyert meg, 11 Guinness-rekord kapcsolódik a nevéhez, valamint az amerikai Kongresszusi Könyvtár Élő Legenda-elismerését is kiérdemelte.

David Copperfield 65 évesen ennyire sármos

A bűvész David Seth Kotkin néven látta meg a napvilágot 1956 szeptemberében. Szülei a mai Ukrajna területéről vándoroltak be Amerikába, hogy New Jersey-ben telepedjenek le. Fiukról hamar kiderült, igazi csodagyerek, már tízesztendősen érdeklődést mutatott a bűvészet iránt, eleinte azért menekült a trükkök világába, mert az iskolatársai kiközösítették. 12 évesen ő lett a legfiatalabb tagja az Amerikai Bűvészek Társaságának, és mire betöltötte a 16. életévét, már mágiával kapcsolatos tanfolyamokat tartott a New York Egyetemen.

david copperfield 1
Fotó: Getty Images Hungary

- Teljesen ellentétes nézőpontból láttam a világot, mint a kortársaim. A varázslat és mágia számomra olyan volt, mint a színház, történetmesélés, amivel elérhetek az emberek lelkéig. Sokáig gondolkodtam, hogyan valósítsam meg az elképzeléseimet, hogyan mutassam meg a világnak, hogy a kártyatrükkök és bűvészmutatványok mennyire grandiózusak tudnak lenni - ecsetelte az Interview Magazine interjújában.

18 évesen került a reflektorfénybe, ekkor válogatták be a Varázsló című musical főszerepére. A Copperfield művésznevet is ebben az évben vette fel Charles Dickens Copperfield Dávid című regényéből inspirálódva. 

David Copperfield 1980-ban és 2021 októberében.
David Copperfield 1980-ban és 2021 októberében.
Fotó: Getty Images Hungary, Instagram/David Copperfield

A televíziós karrierje egy évvel később indult el, amikor az ABC csatorna 1977-ben leszerződtette a The Magic of ABC című produkció házigazdájának. Innentől kezdve nem volt megállás, műsoraiban hihetetlennél hihetetlenebb dolgokat mutatott meg a nézőknek. Többek között eltüntette a New Yorkban található Szabadság-szobrot, átrepült a Grand Canyon felett, és átkelt a kínai nagy falon.

A ’80-as és ’90-es évekre a világ elsőszámú illuzionistája volt, majd szép lassan távolodott el a rivaldafényből. Bár ma már kevesebbet hallhatunk róla, mint karrierje csúcsán, ez korántsem jelenti azt, hogy nem töltené munkával az idejét. Manapság inkább az írásnak szenteli idejét, legújabb alkotása 2021 októberében került a könyvesboltok polcaira History of Magic címen.

A könyvét az Instagram-oldalán keresztül is népszerűsíti, legfrissebb fotói és videói pedig arról árulkodnak, hogy talán az időt is képes irányítani, ugyanis 65 évesen roppant sármosan fest.

Jennifer Grey friss fotókon

A 61 éves színésznő friss fotóin is sugárzik a magabiztosság és az életerő, a gyönyörű képeket, amelyeket Brian Bowen Smith sztárfotós készített róla, agyondicsérték a követői. Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan néz ki napjainkban Jennifer Grey.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük