David Attenborough a világ leghíresebb természettudósa: így néz ki 94 évesen
David Attenborough nem készül nyugdíjba vonulni, új dokumentumfilmjét a saját kertjében forgatja.

David-Attenborough
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem véletlenül emlegetik Anglia nemzeti kincseként David Attenborough-t, a világ leghíresebb természettudósa az ismeretterjesztő filmek úttörőjének számít. 1975 óta készít dokumentumsorozatokat a BBC csatorna számára, napjainkban pedig a Netflixet is meghódította.

Felsorolni is nehéz, mi mindent tett le az asztalra. Generációk köszönhetik neki, hogy megismerkedtek az állatvilág különlegességeivel, valamint az anyatermészet csodáival. Munkásságát a királyi udvar is elismerte, II. Erzsébet királynő 1985-ben ütötte lovaggá, 2005-ben pedig az „Order of Merit” címmel tüntette ki.

David Attenborough így fest 94 évesen

Bár a magyar közönség Végvári Tamás és Szersén Gyula hangján hallhatta megszólalni, őt tartják a világ egyik legjobb narrátorának, emellett producerként, műsorvezetőként is, íróként is tevékenykedik. 

David Attenborough 1975-ben és 2020 januárjában.
David Attenborough 1975-ben és 2020 januárjában.
Fotó: Getty Images Hungary

2020. május 8-án ünnepelte 94. születésnapját, de esze ágában sincs nyugdíjba vonulni, épp ellenkezőleg, a legkorszerűbb technikákat alkalmazva gyártja sorra új tartalmait. Ezzel egyébként rekordernek is számít, ugyanis a televíziózás történetében ő az egyetlen, aki fekete-fehér, színes, 3D-, illetve 4K-formátumban is készített anyagot.

David Attenborough a klímaváltozás veszélyeiről beszélt 2020 februárjában a UN Climate Change elnevezésű konferencián.
David Attenborough a klímaváltozás veszélyeiről beszélt 2020 februárjában a UN Climate Change elnevezésű konferencián.
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

A koronavírus-járvány sem állíthatta meg abban, hogy leforgassa legújabb, Perfect Planet című dokumentumfilm-sorozatát. Mivel ezúttal nem mozdulhatott ki a négy fal közül, bizonyos jeleneteket a saját kertjében forgatott le, valamint egy teljesen hangszigetelt stúdiót is kialakított a házban.

Ha minden a tervek szerint alakul, a szériát 2020 őszén a BBC csatornáján láthatják majd a nézők. Központi kérdése az emberi lét megjelenése a bolygón, emellett a földi élet virágzását lehetővé tevő óceánok, napfény, időjárás és a vulkánok működése is említésre kerül benne. 

Steve Irwin lánya

2006-ban az egész világot sokkolta a hír: tragikus körülmények közt elhunyt a leghíresebb krokodilvadász, Steve Irwin. Két kisgyermeket hagyott hátra, nagyobbik lánya, Bindi nyolc, míg fia, Robert mindössze hároméves volt. 13 év elteltével a gyerekek felcseperedtek, Bindi már 21 éves gyönyörű nővé érett.

Ezt is szeretjük