Daniel Craig és Rachel Weisz 16 év barátság után szerettek egymásba: csak 6 hónapot vártak az esküvővel

Daniel Craig és Rachel Weisz először csak barátok voltak, később egymásba szerettek.

daniel-craig-rachel-weisz
beauty and style
Top olvasott cikkek

"Isten útjai kifürkészhetetlenek" - tartja az örök érvényű mondás. Ez az élet minden területére vonatkozik, így a szerelmi élet alakulására is. Bár sok párnak az a közös története, hogy a megismerkedésük után nem sokkal járni kezdtek, ám vannak olyanok, akik az első találkozásuk után évekkel később szeretnek egymásba.

Így járt Daniel Craig és Rachel Weisz is, akik 1994-ben ismerkedtek meg egymással, azonban csak 2010-ben váltak egy párrá.

Daniel Craig és Rachel Weisz szerelmi története

A The Telegraph riportja szerint a National Theatre Studióban ismerkedtek meg egymással, a Les Grandes Horizontales darabban játszottak együtt, akkor még mind a ketten csak feltörekvő színészek voltak. Több szerelmi jelenetük is volt a cselekményszál miatt, ám ez a közös munka még nem hozta össze őket.

Ez a kép 2004-ben készült róluk, ekkor még nem alkottak egy párt.
Ez a kép 2004-ben készült róluk, ekkor még nem alkottak egy párt.
Fotó: Bowers / Getty Images Hungary

Jó barátokká váltak. A színésznő 2001-ben beleszeretett Darren Aronofsky filmrendezőbe, a színész pedig az 1994-es válása után két évvel Heike Makatsch színésznő párja lett, vele 2004-ig volt együtt. Satsuki Mitchell volt egy másik komoly kapcsolata, a filmproducerrel 2004-től 2010-ig járt, még el is jegyezte a nőt, de végül 2010 májusában szakítottak.

Weisz és rendező kedvese 2010 szeptemberében mentek szét, így amikor Daniel Craiggel el kezdte forgatni a 2011-ben megjelent Álmok otthonát, mind a ketten szinglik voltak. Az időzítés tökéletes volt, végül 2010 decemberében összejöttek, majd 2011 júniusában New Yorkban mondták ki a boldogító igent.

A színésznőtől 2012-ben a Marie Claire újságírója kérdezte meg, hogy első látásra beleszeretett-e Craigbe, erre ez volt a válasza:

- Ez nem így történt, már évek óta barátok voltunk előtte - fogalmazta.

A házaspár 2018-ban.
A házaspár 2018-ban.
Fotó: Dimitrios Kambouris / Getty Images Hungary

2018 áprilisában született meg a kislányuk, akinek a nevét nem árulták el a nyilvánosságnak. Weisz sosem gondolta volna, hogy valaha is férjhez megy, de Craig megváltoztatta a házasságról alkotott véleményét.

- Sosem gondoltam rá, hogy férjhez menjek, ez nem volt a terveim között. Pont ellenkezőleg gondoltam, nem tudtam a romantikus vígjátékokkal sem azonosulni, nekem úgy tűnt, hogy mindnek a házasság a lényege. Aztán egyszer csak megtörtént velem, egy boldog és érett pillanatomban. Büszkeséggel viselem a gyűrűm - nyilatkozta a Standard lapnak.

Óvják a magánéletüket, ők Hollywood egyik legvisszafogottabb házaspárja. Mind a kettejüknek született egy gyerekük előző kapcsolatukból, Weisz fia, Henry 2006-ban látta meg a napvilágot, Craig lányát, Ellát volt neje hozta világra 1992-ben.

Sztárok, akik a forgatáson szerettek egymásba

Mutatjuk, kik azok a sztárpárok, akik a forgatás alatt szerettek egymásba.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük