Christian Eriksen állapota stabilizálódott: ezt üzente a kórházból a halálból visszahozott focista
Szerencsére javult Christian Eriksen állapota.

christian-eriksen-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egész világot sokkolta Christian Eriksen esete szombaton. A dán futballista a Dánia-Finnország Eb-mérkőzés első félidejében hirtelen összeesett, azonnal segítségére siettek, majd a pályán élesztették újra.

A meccset egy időre felfüggesztették, végül a játékost hordágyon vitték el a pályáról, majd kórházba szállították. A 29 éves sportolót néhány napig megfigyelés alatt tartják, állapota szerencsére stabilizálódott, túl van az életveszélyen.

Ilyen most Christian Eriksen állapota

Rajongók milliói aggódnak Christian Eriksenért, akit jelenleg a Rigshospitalban ápolnak, az elkövetkezendő napokban további kivizsgálások várnak rá. A La Gazzetta dello Sport megírta, hogy már beszélgetett a csapattársaival, illetve Martin Shootscal, az ügynökével is. A futballista azt üzente, nem adja fel, és szeretné megérteni, pontosan miért történt vele szombaton ez a szörnyűség.

GettyImages-1323220935
Fotó: Martin Rose - UEFA / Getty Images Hungary

- Beszélgettünk ma reggel, viccelődött, jó hangulatban volt, úgy látom, rendben van. Mindnyájan meg akarjuk érteni, mi történt vele, ő is szeretné ezt megtudni. Az orvosok most mélyreható vizsgálatokat végeznek vele, ez viszont időbe telik. Boldoggá tette, mennyi szeretetet kapott, a világ minden pontjáról kapott kedves üzeneteket - fogalmazta a lapnak az ügynöke.

Eriksen hivatalosan az olasz Inter futballklub játékosa, az ott lévő társai is rögtön felkeresték, nem mellesleg a csapat rajongói is jobbulást kívántak neki.

- Christan nem adja fel, ő és a családja is szeretnék megköszönni azt a támogatást, amit az elmúlt napokban kaptak - tette hozzá.

GettyImages-1323217466
Fotó: Friedemann Vogel - Pool / Getty Images Hungary

Martin Shoots azt is elmondta, a sportoló mellett ott van a kedvese, gyermekei édesanyja, Sabrina Kvist Jensen, illetve a szülei is. Úgy véli, keddig biztosan megfigyelés alatt áll még a kórházban. Hozzátette, Eriksen mindenképp szeretne szurkolni csapattársainak a június 17-ei Dánia-Belgium mérkőzésen.

Dr. Scott Murray kardiológus szakértőként szólalt meg a The Daily Mailnek az esetről:

- Valószínűleg ezzel véget ért a karrierje. Az olaszok nem foglalkoztatják azokat az élsportolóikat, akiknél jelentős szívműködési rendellenességet észlelnek, mert tiltaná a törvényük. Ezt már elég hosszú ideje, több mint 20 éve így járnak el - fogalmazta, majd hozzátette, a szigorú szabályozásukkal a sportban a szívmegállás miatt bekövetkezett halálozási arányt három százalékról egy százalék alá csökkentették le.

A szakember szerint, mivel a dán sportoló hivatalosan egy olasz csapat játékosa, úgy véli, a bajnokság előtt minden tesztet elvégeztek nála, mégis Eriksen szomorú esete bebizonyította, hogy sajnos még így is megvan az esély arra, hogy megtörténjen a baj.

- Az olaszok tudják a legjobban szűrni a szívbetegségeket a versenyző sportolóknál - magyarázta.

Maradona utolsó kívánsága

Diego Maradona a halála előtt pár órával egy megható hangüzenetet hagyott.

Ezt is szeretjük