Cher és Sonny Bono voltak a 60-as és 70-es évek álompárja: emiatt ment tönkre a házasságuk
Cher és Sonny Bono 1974-ben váltak el egymástól.

sonny-és-cher-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Cher, korunk egyik legsikeresebb énekesnője Sonny Bono oldalán vált ismertté, a zenésszel olyan slágereket gyártottak, mint az I Got You Babe, a Beat Goes On vagy a Baby Don't Go. 

Amellett, hogy együtt dolgoztak, a magánéletük is összekötötte őket: 1964-ben házasodtak össze, 1969-ben született meg közös gyermekük, Chastity, aki ma már Chaz néven ismert. Igazi álompárként tekintettek rájuk, ám 1974-ben az énekesnő benyújtotta a válási papírokat.

Cher és Sonny Bono kapcsolata emiatt ment tönkre

Cher csupán 16 esztendős volt, amikor összesodorta az élet a nála 12 évvel idősebb Sonny Bonóval az Aldo's Coffee Shopban. Amikor megismerkedtek, az akkor tinédzser lány Red Baldwin barátnője volt, Bono pedig nemrég vált el feleségétől. Cher a The First Time című memoárjában emlékezett vissza, hogy Sonny volt a legkülönösebb férfi, akivel valaha találkozott, valahogy ösztönösen ráérzett, hogy soha többé nem lesz már olyan az élete, mint ahogy azt megszokta.

Bono először a fekete hajú szépség barátnőjének, Melissának csapta a szelet, el is mentek egy dupla randira, ahol végül Sonny és Cher annyira jól érezték magukat, hogy másnap az énekesnő szakított a barátjával, Baldwinnal.

Ettől függetlenül még nem jöttek össze azonnal, Bono kivett egy lakást, ahova Cher azután költözött be, hogy a szobatársai kirúgták őt. Hivatalosan a fiatal lány lett a takarítónője. Az összeköltözésük után eltelt egy kis idő, majd rájöttek, több van köztük, mint barátság. Egy közös filmnézés alatt csattant el az első csók.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Son és én mindig úgy éreztük, mintha már házasok lennénk, még azelőtt is így volt ez, mielőtt leküzdöttük volna az összes akadályt, hogy törvényessé váljon a frigyünk. Először meg kellett várni, amíg betöltöm a 18-at, aztán meg kellett várni, hogy Sonny válását jogerősen kimondják - idézte a Cheetsheet oldal a díva szavait.

Miután 1965-ben összeházasodtak, közösen kezdtek dolgozni, 1965-ben jelent meg debütáló albumuk Look At Us címmel. Eleinte jól ment a szekér, de a '60-as évek végére már nem volt akkora igény a zenéjükre, a fiatalok szemében túl konzervatívnak számítottak. Próbáltak a filmezés világában sikert aratni, 1967-ben jött ki a Good Times című musicalfilmjük, ami nem lett a kritikusok szíve csücske. 1969-ben jött ki a Chastity, ami nem termelt elegendő bevételt, így a film megbukott. Ezután Vegasban léptek fel rendszeresen, aminek köszönhetően újra népszerűbbek lettek. 1971-ben tévéshow-juk lett Sonny & Cher Comedy Hour címmel, ami nagy sikert aratott az Egyesült Államokban.

Bár a külső szemlélőknek úgy tűnt, minden rendben van a házasságukkal, a színfalak mögött ez egyáltalán nem így volt. Amikor a duójuk a csúcsra ért, Bono egyre több alkalommal csalta meg feleségét.

GettyImages-496558892
Fotó: Martin Mills / Getty Images Hungary

- A sztárság hatalmas nőcsábásszá alakította át Sonnyt. Egy nő, sőt, még öt sem volt elég neki... Egyszer megkérdeztem tőle, mégis hogyan intézi a logisztikát? Én bíztam benne, és hűséges voltam hozzá. Nem vagyok benne biztos, hogy valaha is férjnek és feleségnek kellett volna lennünk - ezt Cher nyilatkozta 2010-ben a Parade magazinnak.

A sok félrelépésből egy idő után elege lett az énekesnőnek. A másik gondot az okozta, hogy a férfi teljesen elnyomta feleségét, és állandó kontroll alatt tartotta. Mindenről csak ő dönthetett, Cher pedig már fuldoklott mellette. Végül elhagyta őt.

A kisgyerekük és a közös keresetük miatt vívott zűrzavaros bírósági harcot követően Sonny és Cher házassága mindössze kilenc év után véget ért. Bár nem volt szép a szakításuk, az énekesnő továbbra is tisztelte és szerette volt férjét. Sajnos Bono 1998-ban, 62 éves korában elhunyt egy síbaleset következtében, a temetésén természetesen a volt neje is részt vett.

Rég elfeledett egykori sztárpárok

Képes összeállításunkban olyan sztárokat mutatunk, akik egy rövid ideig házasok voltak egymással. Lehet, el is felejtetted már, hogy egy párt alkottak.

Ezt is szeretjük