Richard Gere és Cindy Crawford a 90-es évek álompárja voltak: emiatt váltak el
Richard Gere és Cindy Crawford válását 1995-ben mondták ki.

richard-gere-cindy-crawford-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Cindy Crawford a '80-as évek végén az egyik legünnepeltebb modell volt, szépségével mindenkit elvarázsolt, nem csoda, hogy Richard Gere is szemet vetett rá.

1988-ban, Herb Ritts divatfotós kertipartiján találkoztak egymással, ahol egyből beszélgetésbe elegyedtek, majd Gere elhívta a csinos modellt randira, nos így kezdődött a kettejük közös története. Bár sokan nem hittek a kapcsolatukban, mégis összeházasodtak, ám pár évvel később mégis válás lett a vége.

Richard Gere és Cindy Crawford emiatt váltak el

Amikor egy párrá váltak, egyből Hollywood újdonsült álompárjává váltak, akkoriban mind a ketten karrierjük csúcsán voltak, így a média érdeklődése is nagy volt körülöttük. Egyesek szemében ők voltak a tökéletes páros, mások viszont nem hittek a szerelmükben. Egyrészt ott volt a nagy korkülönbség, amikor egymásba szerettek, a modell 22, a színész 39 éves volt. Másfelől terjedtek róluk olyan pletykák, hogy valójában mind a ketten a saját nemükhöz vonzódnak, a kapcsolatuk nem több holmi PR-fogásnál. Utóbbi állítást mind a ketten tagadták.

GettyImages-104167578
Fotó: Dave Benett / Getty Images Hungary

Szerelmük komollyá fordult, majd 1991-ben összekötötték az életüket Las Vegasban, mielőtt egybekeltek volna, Crawford ultimátumot adott a színésznek, vagy elveszi rögtön, vagy elhagyja.

- Már egy pár éve együtt voltunk, és folyton azt kérdeztem tőle, mikor vesz már el végre. Középnyugati lány voltam, aki rengeteg romantikus filmet nézett, és folyton a hatalmas esküvőkről ábrándozott - nyilatkozta a modell korábban a The Telegraphnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Sokáig úgy tűnt, jól elvannak, 1993-ban Gere arról áradozott a People-nek, hogy élete legjobb döntése volt, hogy elvette Cindyt. A rosszindulatú pletykákkal továbbra sem álltak le az emberek, volt egy hírhedt teória, ami arról szólt, csak azért keltek egybe, hogy ezzel is elfedjék, valójában mind a ketten melegek. A sztárpárnak ebből elege let, ezért 1994-ben a The Times lapban egy külön reklámfelületet megvásároltak, ahol közzétették a közleményüket, ami így szólt:

- Azért házasodtunk össze, mert szeretjük egymást, és elhatároztuk, hogy együtt éljük le az életünket. Mind a ketten heterók és monogámok vagyunk - fogalmazták.

GettyImages-79893569
Fotó: KMazur / Getty Images Hungary

Végül 1995-ben bejelentették a válásukat, amihez egyrészt a nagy korkülönbség járult hozzá, mind a ketten másra vágytak az életben, emellett összeegyeztethetetlen lett az életük. Nem jutott egymásra elég idejük.

- Egyszerűen nem töltöttünk egymással elég időt. Azt hittük, az bőven elég, ha Párizs és Los Angeles közt ingázunk, hogy együtt töltsünk egy éjszakát, de nem lett igazunk - nyilatkozta akkor a People-nek a modell.

Évekkel később az Oprah's Master Class egyik epizódjában nyílt meg jobban Crawford a válásukról. Elmondta, hogy sok nőnek a húszas évei arról szólnak, hogy megtalálják önmagukat, vele is ez történt.

- Azt hiszem, 22 évesen sokkal inkább hajlandó voltam a másik felet követni, de aztán egy ponton rájöttem, nem akarom mindig csak követni a partnerem, helyette mellette akarok sétálni - magyarázta, utalva rá, hogy egyértelműen alárendelt szerepben volt, amikor a színész szerelme volt, ő viszont egyenrangú félként szeretett volna benne lenni a kapcsolatban.

A másik gondot a modell szerint az okozta, hogy valójában sosem voltak igazán barátok, egy tartós kapcsolathoz pedig ez is elengedhetetlen.

Miután elváltak, mind a ketten továbbléptek, Crawford Rande Gerber felesége, és két gyermekük lett. Richard Gere Carey Lowell színésznő férje lett, aki egy fiút szült neki, de végül elváltak, a 2010-es években Alejandra Silva lett a párja, a nővel azóta összeházasodtak, és két gyermeket szült neki. A modell és a színész kapcsolata teljesen normális, nem utálják egymást, és ha összefutnak, barátságosan közelednek egymás felé, ennek ellenére Crawford szerint idegenné vált számára a férfi.

Rég elfeledett, egykori sztárpárok

Képes összeállításunkban olyan híres exeket mutatunk, akik egy ideig házasságban éltek egymással.

Ezt is szeretjük