Richard Gere és Cindy Crawford a 90-es évek álompárja voltak: emiatt váltak el

Richard Gere és Cindy Crawford válását 1995-ben mondták ki.

richard-gere-cindy-crawford-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Cindy Crawford a '80-as évek végén az egyik legünnepeltebb modell volt, szépségével mindenkit elvarázsolt, nem csoda, hogy Richard Gere is szemet vetett rá.

1988-ban, Herb Ritts divatfotós kertipartiján találkoztak egymással, ahol egyből beszélgetésbe elegyedtek, majd Gere elhívta a csinos modellt randira, nos így kezdődött a kettejük közös története. Bár sokan nem hittek a kapcsolatukban, mégis összeházasodtak, ám pár évvel később mégis válás lett a vége.

Richard Gere és Cindy Crawford emiatt váltak el

Amikor egy párrá váltak, egyből Hollywood újdonsült álompárjává váltak, akkoriban mind a ketten karrierjük csúcsán voltak, így a média érdeklődése is nagy volt körülöttük. Egyesek szemében ők voltak a tökéletes páros, mások viszont nem hittek a szerelmükben. Egyrészt ott volt a nagy korkülönbség, amikor egymásba szerettek, a modell 22, a színész 39 éves volt. Másfelől terjedtek róluk olyan pletykák, hogy valójában mind a ketten a saját nemükhöz vonzódnak, a kapcsolatuk nem több holmi PR-fogásnál. Utóbbi állítást mind a ketten tagadták.

GettyImages-104167578
Fotó: Dave Benett / Getty Images Hungary

Szerelmük komollyá fordult, majd 1991-ben összekötötték az életüket Las Vegasban, mielőtt egybekeltek volna, Crawford ultimátumot adott a színésznek, vagy elveszi rögtön, vagy elhagyja.

- Már egy pár éve együtt voltunk, és folyton azt kérdeztem tőle, mikor vesz már el végre. Középnyugati lány voltam, aki rengeteg romantikus filmet nézett, és folyton a hatalmas esküvőkről ábrándozott - nyilatkozta a modell korábban a The Telegraphnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Sokáig úgy tűnt, jól elvannak, 1993-ban Gere arról áradozott a People-nek, hogy élete legjobb döntése volt, hogy elvette Cindyt. A rosszindulatú pletykákkal továbbra sem álltak le az emberek, volt egy hírhedt teória, ami arról szólt, csak azért keltek egybe, hogy ezzel is elfedjék, valójában mind a ketten melegek. A sztárpárnak ebből elege let, ezért 1994-ben a The Times lapban egy külön reklámfelületet megvásároltak, ahol közzétették a közleményüket, ami így szólt:

- Azért házasodtunk össze, mert szeretjük egymást, és elhatároztuk, hogy együtt éljük le az életünket. Mind a ketten heterók és monogámok vagyunk - fogalmazták.

GettyImages-79893569
Fotó: KMazur / Getty Images Hungary

Végül 1995-ben bejelentették a válásukat, amihez egyrészt a nagy korkülönbség járult hozzá, mind a ketten másra vágytak az életben, emellett összeegyeztethetetlen lett az életük. Nem jutott egymásra elég idejük.

- Egyszerűen nem töltöttünk egymással elég időt. Azt hittük, az bőven elég, ha Párizs és Los Angeles közt ingázunk, hogy együtt töltsünk egy éjszakát, de nem lett igazunk - nyilatkozta akkor a People-nek a modell.

Évekkel később az Oprah's Master Class egyik epizódjában nyílt meg jobban Crawford a válásukról. Elmondta, hogy sok nőnek a húszas évei arról szólnak, hogy megtalálják önmagukat, vele is ez történt.

- Azt hiszem, 22 évesen sokkal inkább hajlandó voltam a másik felet követni, de aztán egy ponton rájöttem, nem akarom mindig csak követni a partnerem, helyette mellette akarok sétálni - magyarázta, utalva rá, hogy egyértelműen alárendelt szerepben volt, amikor a színész szerelme volt, ő viszont egyenrangú félként szeretett volna benne lenni a kapcsolatban.

A másik gondot a modell szerint az okozta, hogy valójában sosem voltak igazán barátok, egy tartós kapcsolathoz pedig ez is elengedhetetlen.

Miután elváltak, mind a ketten továbbléptek, Crawford Rande Gerber felesége, és két gyermekük lett. Richard Gere Carey Lowell színésznő férje lett, aki egy fiút szült neki, de végül elváltak, a 2010-es években Alejandra Silva lett a párja, a nővel azóta összeházasodtak, és két gyermeket szült neki. A modell és a színész kapcsolata teljesen normális, nem utálják egymást, és ha összefutnak, barátságosan közelednek egymás felé, ennek ellenére Crawford szerint idegenné vált számára a férfi.

Rég elfeledett, egykori sztárpárok

Képes összeállításunkban olyan híres exeket mutatunk, akik egy ideig házasságban éltek egymással.

Ezt is szeretjük