A 35 éves Charlie Chaplin 16 éves kamasz lányt vett feleségül: Lita két fiút szült neki

Charlie Chaplin nagy bajba került szerelme fiatal kora miatt.

Charlie Chaplinés Lita Grey
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Charlie Chaplin második felesége, Lita Grey csupán nyolcéves kislány volt, amikor először találkoztak. 

A lány 12 éves volt, amikor együtt dolgoztak, a kamasz színésznő szerepelt A kölyök című filmben. Majd 1921-ben a Semmitevőkben is láthatták a nézők. 

Charlie Chaplin kamasz lányt vett feleségül

Charlie Chaplin és Lita Grey az első két közös filmjük után három évvel találkoztak újra, a lány ekkor 15 éves volt. Hallotta, hogy a filmes sztár barna színésznőket keres új filmjébe, az Aranylázba. Úgy döntött, megpróbálja megszerezni a szerepet. 

Charlie Chaplin és Lita Grey nagyobbik fiukkal.
Charlie Chaplin és Lita Grey nagyobbik fiukkal.
Fotó: Bettmann

Az akkor 35 éves Charlie Chaplinnek nagyon tetszett a vonzó kamasz lánnyá serdült Lita, így neki adta a főszerepet. Nem sokkal később már viszonyuk volt egymással. A fiatal színésznő mindössze 16 évesen esett teherbe első gyermekükkel, ami miatt azonnal össze kellett házasodniuk. 

A kaliforniai törvények értelmében ugyanis Charlie Chaplin házassága kis híján nemi erőszakkal lett volna gyanúsítható, amiért börtön járt volna. A visszafogott, titkos ceremóniát Mexikóban tartották meg. Első gyermekük, Charlie Chaplin Jr. 1925-ben született, a második, Sidney Chaplin pedig mindössze tíz hónappal később, 1926-ban. 

A házasság nem tartott sokáig, Lita Grey 1927-ben adta be a válási papírokat, ezekben azt írta, a férje számtalanszor megcsalta, bántalmazta és perverz szexuális tevékenységekre kényszerítette. 

Lita Grey és két közös fia Chaplinnel.
Lita Grey és két közös fia Chaplinnel.
Fotó: Bettmann

Mindez akkora felháborodást keltett az Egyesült Államokban, hogy a közönség azt szerette volna, ha Chaplin minden filmjét betiltják. Charlie Chaplin és Lita Grey végül megegyezett, a fiatal nő egy vagyont kapott volt férjétől. 

Lita Grey volt Charlie Chaplin második felesége a négyből. A színésznő a válásuk után még három alkalommal ment férjhez. 

Charlie Chaplin unokája, Oona

A némafilmek legismertebb sztárjának köztudottan a női nem volt a gyengéje, összesen négyszer házasodott élete során. Kapcsolataiból négy lánygyermek és hat fiú jött a világra, akiktől több mint húsz unokája született. A 35 esztendős, gyönyörű színésznő, Oona Chaplin egy közülük, aki nagyapja negyedik felesége, a Nobel-díjas író, Eugene O'Neill lánya után kapta keresztnevét.

Charlie Chaplin unokája gyönyörű nő: a 35 éves Oona követte nagyapját a pályán

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Cover-fotó: Getty Images/Bettmann

Ezt is szeretjük