Charlie Chaplin unokája gyönyörű nő: a 35 éves Oona követte nagyapját a pályán

Oona Chaplint olyan produkciókban láthattad, mint a Trónok harca vagy A Quantum csendje.

Charlie Chaplin unokája, Oona Chaplin
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

"A név kötelez” - tartja a híres mondás. Charlie Chaplin leszármazottai esetében ez igaznak bizonyult, gyermekei és unokái közül jó páran akadnak, akik a nyomdokaiba lépve a szórakoztatóiparban találták meg a helyüket.

Charlie Chaplin színésznő unokája, Oona Chaplin

A némafilmek legismertebb sztárjának köztudottan a női nem volt a gyengéje, összesen négyszer házasodott élete során. Kapcsolataiból négy lánygyermek és hat fiú jött a világra, akiktől több mint húsz unokája született. A 35 esztendős, gyönyörű színésznő, Oona Chaplin egy közülük, aki nagyapja negyedik felesége, a Nobel-díjas író, Eugene O'Neill lánya után kapta keresztnevét.

Nem meglepő, hogy kiskorától kezdve vonzotta a rivaldafény, hiszen legendás felmenőin kívül édesapja és édesanyja is a filmiparban dolgozik. Anyját, Geraldine Chaplint olyan produkciókban láthattad, mint A korona című sorozat vagy a Jurrassic World: Bukott birodalom, apja pedig a kamera másik oldalán tevékenykedik, Patricio Castilla operatőrként szerzett nevet magának a szakmában.

A spanyol-angol származású szépség nem akart csak a nevére hagyatkozni, mindent megtett azért, hogy elsajátítsa a színjátszás csínját-bínját. 15 évesen ösztöndíjasként került be a Skóciában található Gordonstoun School drámaszakára, majd az érettségi után London egyik legnívósabb drámaiskolája, a Royal Academy of Dramatic Art növendékeként folytatta tanulmányait.

A kamera előtt 2007-ben debütálhatott a Kémvadászok című sorozatban, de nem kellett sokat várnia arra, hogy egy nagyszabású produkcióban találja magát, 2008-ban egy kisebb szerepben tűnt fel A Quantum csendje James Bond-filmben. Karrierje eddigi legnagyobb mérföldköve a Trónok harca volt, a sorozatban ő játszotta el Talisa szerepét, aki az egyik főkarakter, Robb Stark szerelme volt. Ezután figyeltek fel rá igazán az álomgyár rendezői, akik olyan szériákba válogatták be, mint a 2017-es Tabu vagy a 2014-ben bemutatott Fekete tükör. 2022-ben újabb löketet kaphat a pályán, hiszen ő is szerepel James Cameron Avatárjának folytatásaiban, ahol olyan filmcsillagok oldalán csillogtatja meg tehetségét, mint Kate Winslet, Sigourney Weaver vagy Vin Diesel.

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen szép színésznő lett Charlie Chaplin 35 éves unokájából, Oona Chaplinből.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük