Clint Eastwood irtó sármos volt fiatalon - Ilyen volt az élete a hírnév előtt

Clint Eastwood nem találta a helyét Hollywood előtt, ennyi munkája volt.

Clint Eastwood a hírnév előtt
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vannak színészek, akiknek az a sorsuk, hogy berobbanjanak Hollywoodba, és a szórakoztatóipar meghatározó alakjaivá váljanak.  Clint Eastwood is a filmes szakma egyik legendás alakjának számít, azonban mielőtt meghódította volna az álomgyárat, megannyi hétköznapi munkát vállalt.

A négy Oscar-díj bezsebelése előtt belekóstolt a hétköznapi életbe. 1930-ban látta meg a napvilágot Kaliforniában. Viszonylag tehetős családnak számítottak akkoriban, volt medencéjük, és szülei külön kocsival jártak. 

Clint Eastwood Hollywood előtt

A gimnáziumi évek után számos munkában kipróbálta magát, míg rátalált hivatására. Dolgozott vízimentőként, erdőtűzoltóként, újságkihordó volt, golflabdaszedő és bolti eladó is. Aztán őt is besorozták katonának a koreai háborúba.

clint eastwood
Fotó: Getty Images Hungary

Fiatalként nem találta a helyét, saját bevallása szerint semmi nem keltette fel a figyelmét, első körben a színészet sem érdekelte, ám a szakma kiválasztotta őt magának.

Megnyerő külsejével hívta fel magára a figyelmet, nagyon jóképű és magas fiatalember volt. Első szerepeit is ennek köszönhette. 1951-ben az amerikai hadsereggel Fort Ordban állomásozott, ahol épp a Universal egyik filmjének jelenetét forgatták. 

A film rendezője, Arthur Lubin egyből kiszúrta őt a katonák közt, és felajánlotta, hogy vegyen részt az egyik színészmesterség-óráján. Három év tanulás után pedig le is szerződtette az akkor 24 éves szívtiprót.

clint eastwood young
Fotó: John Kobal Foundation / Getty Images Hungary

Alakításaival olyan alkotásokkal írta be magát a filmtörténelembe, mint A Jó, a Rossz és a Csúf vagy a Piszkos Harry. Rendezőként is maradandó filmeket készített, a Millió Dolláros Bébi, Az amerikai mesterlövész és a Titokzatos folyó is lenyűgözték a kritikusokat és a mozinézőket egyaránt. 

Sophia Loren fiatalon

Számtalan színésznő megigézte az embereket a szépségével a 20. században, közéjük tartozott az olasz díva, Sophia Loren is, aki gyakran mutatta meg merész és dögös oldalát a filmvásznon. Képes összeállításunkban megnézheted, milyen szexi volt fiatal korában a színésznő.

Sophia Loren áttetsző ruhában mutatkozott - Ilyen dögös volt fiatalon

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük