Egy hotel portásából lett világhírű sztár: ekkor még irigykedve nézte a színészeket

Bradley Cooper akkor döntötte el végleg, hogy színész lesz, amikor egy szálloda alkalmazottjaként összefutott Leonardo DiCaprióval.

bradley-cooper-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A régi sorozatok újranézése sokszor nem csak azért jó móka, mert szívmelengető velük nosztalgiázni, számos esetben kiszúrhatunk pár ismerős arcot a mellékszerepekben, akikre ma már igazi szupersztárként tekintünk. Bradley Coopert például a Szex és New York második évadának negyedik részében pillanthatjuk meg pár pillanat erejéig, a nyolc Oscar-díjra jelölt színésznek ez volt élete első munkája Hollywoodban.

Az ekkor 24 esztendős híresség karrierje viszonylag későn indult be. A ’90-es évek végén és a 2000-es évek elején a fent említetthez hasonló, kisebb szerepeket csípett meg. Az első kiugrási lehetőség 2005-ben talált rá, amikor Owen Wilson és Vince Vaughn mellett feltűnhetett az Ünneprontók ünnepében.

Bradley Cooper portásból lett hollywoodi szupersztár

Innentől kezdve a vígjátékrendezők egyre többször szerepeltették. Olyan filmekben testesítette meg a tipikus szépfiúkaraktert, mint az Anyám nyakán, a Nem kellesz eléggé vagy Az igenember, hogy végül a 2009-es Másnaposok Philjeként biztos helyet szerezzen magának a legnagyobb csillagok között.

bradley cooper 1
Fotó: Gregg DeGuire / Getty Images Hungary

Ám neki is meg kellett élnie valamiből azelőtt, hogy megvalósította az álmát, ami egyébként hosszú ideig nem volt egyértelmű. Sokáig őrlődött, hogy színművész vagy szakács legyen belőle, végül az előbbit választotta, a döntéshez pedig hozzájárult, hogy évekig csak külső szemlélőként vizsgálta a filmcsillagok világát, hiszen portásként dolgozott New Yorkban a Morgan Hotelben.

- Három hatalmas gyertya állt az előcsarnokban, az volt a szabály, hogy azoknak folyamatosan égniük kellett. Persze sokszor nyitogatták mellettük az ajtót, így tulajdonképpen az egész napom azzal ment el, hogy folyamatosan újra meggyújtottam őket - magyarázta David Lettermannek 2010-ben.

bradely cooper 2
Fotó: Theo Wargo / Getty Images Hungary

Egy napon nem akárki szállt meg a szállodában, Leonardo DiCaprio sétált be az ajtón, aki épp akkor robbant be a köztudatba a Titanicnak köszönhetően. Cooper irigykedve nézte a fiatal tehetséget, és akkor jött rá, minden vágya, hogy a helyében legyen.

- Felvittem a szobájába, és csak bámultam ezt a gyereknek kinéző srácot, akivel kábé egyidősek voltunk. Emlékszem, folyton az volt a fejemben, hogy itt állok fél méterre tőle, de mégis egy világ választ el minket.

Sztárok, akik hajléktalanként éltek

Nem ő az egyetlen, aki rögös utat járt be Hollywoodig. Képes összeállításunkban olyan sztárokat mutatunk, akik hajléktalanként éltek a hírnév előtt.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük