Fiatalon egy szakadt lakókocsiban élt: ma Hollywood egyik legjobban fizetett sztárja
Chris Pratt olyan kasszasikerekben játszik, mint a Bosszúállók vagy a Jurrassic World, ám régen nem ment ilyen jól a sora.

chris-pratt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 2019 tavaszán mozikba kerülő, Marvel-képregényeken alapuló Bosszúállók: Végjátékot minden idők legsikeresebb filmjeként tartjuk számon, már a nyitó hétvégén is egy milliárd dollár felett kaszált. Így nem meglepő, hogy a produkció sztárjai, egytől egyig előkelő helyen szerepelnek a legtöbbet kereső színészek listáin.

Chris Pratt a 2014-es A galaxis őrzői című filmmel csatlakozott a Marvel-moziuniverzumhoz, amelyben Űrlordot alakította. Majd a film folytatásában, illetve a Bosszúállók-filmek két lezáró epizódjában is a karakter bőrébe bújt. Nem csak ezek a produkciók hoztak a színész konyhájára, a Jurrassic World-filmekkel is szép summa ütötte a markát. Ő lett a harmadik legjobban fizetett színész 2020-ban az éves jegybevételek alapján.

Chris Pratt lakókocsiban élt

Ám nem mindig ment ilyen jól a sora, fiatalkorában az is előfordult vele, hogy egy szakadt lakókocsiban élt, és kuponok árusításával kereste a kenyerét.

chris-pratt-facebook
Fotó: Facebook/Chris Pratt

19 évesen a gimnázium után nem igazán tudta, mihez akar kezdeni az életben. Végül úgy döntött, világot lát: egy barátjával Hawaiira utaztak, ám hamar szembesülniük kellett a ténnyel, hogy nem olyan könnyű fenntartani magukat. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Mivel csak heti húsz órát tudtak dolgozni a szigeten, így alig volt bevételük, éppen csak ételre és benzinre futotta nekik.  

- Azért más lett volna a helyzet, ha mondjuk Chicago utcáin éltem volna hajléktalanként, akkor szemetet ettem volna - mesélte a szívtipró sztár az Independent magazinnak.

chris pratt
Fotó: Joe Scarnici / Getty Images Hungary

2000-ben mosolygott rá a szerencse, akkor felszolgálóként dolgozott egy kifőzdében. Egy szép napon Rae Dawn Chong rendező sétált be az étterembe, aki szóba elegyedett Pratt-tel. Valamit megláthatott a fiúban, hiszen azonnal felajánlotta neki a Cursed című rövidfilm főszerepét, ami beindította a karrierjét.

További sztárok, akik hajléktalanként éltek

A sikert, a vagyont és a csillogást nem adják ingyen, de a kemény munka sok esetben kifizetődő. Vannak olyan hollywoodi sztárok, akik mélyszegénységből törtek a csúcsra, ezzel bebizonyították, hogy nincs lehetetlen, és ha hiszünk önmagunkban, valóra válthatjuk a legmerészebb álmainkat is.

Ezt is szeretjük