Gyönyörű, szőke hercegnő a Spanyol Királyság 16 éves trónörököse: Bourbon Leonóra édesanyja szépségét örökölte
Bourbon Leonóra spanyol királyi hercegnő nemcsak szép, hanem nagyon művelt és nyitott személyiség.

spanyol-hercegnő-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

VI. Fülöp spanyol király 2014 óta van a trónon, az 54 éves uralkodó halála vagy lemondása után lánya, Bourbon Leonóra spanyol királyi hercegnő fejére kerül a korona. A trónörökös hercegnő jelenleg tinédzser éveit éli, idén októberben ünnepelheti 17. születésnapját.

Ilyen szép Bourbon Leonóra spanyol királyi hercegnő

Fülöp még herceg volt, amikor beleszeretett Letizia Ortiz Rocasolanóba, aki tévébemondóként kereste a kenyerét, így a Spanyol Királyság történetében ő az első olyan királyné, aki nem nemesi családból származik. 2003 novemberében jelentették be az eljegyzésüket, majd 2004 májusában összekötötték az életüket. Nem vártak sokat a családalapítással, 2005 októberében kislányuk született, aki a szépen csengő Leonóra nevet kapta. 2007 áprilisában még egy lányuk lett, akit Zsófiának kereszteltek el.

A lányok közül az idősebbik 2017 óta rendszeresen megjelenik szülei oldalán nyilvánosan, jelenleg is tanulja, milyen királyi kötelezettségeket kell ellátnia, amikor egyszer megkoronázzák. A Royal Central cikkéből kiderült, hogy Leonóra egyértelműen édesapjára hasonlít belsőleg, felelősségteljes, jó modorú, kíváncsi és nyugodt, míg a húga sokkal vadócabb természet. Leonóra óvodás éveit a Spanyol Királyi Gárda napközijében kezdte, majd 2008-ban a Santa María de los Rosales Iskola tanulója lett, ugyanoda íratták be, ahova édesapja is járt. Jelenleg Walesben jár iskolába.

Nagyon okos lány, akit érdeklik a nyelvek, folyékonyan beszél angolul, és mandarinul is tanul. Hobbijai közt szerepel a balettozás, a lovaglás és a síelés. A zene is nagy szenvedélye. II. Izabella után ő lesz a következő nő, aki a Spanyol Királyság uralkodónője lesz egyszer. Izabella 1833 és 1868 között volt a trónon.

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen bájos teremtés a spanyol trónörökös.

Ezt is szeretjük