Ma 70 éves Bonnie Tyler: a 80-as évek imádott rockénekesnője így fest napjainkban
Bonnie Tyler ma ünnepli 70. szülinapját.

bonnie tyler cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bonnie Tyler volt a '80-as évek egyik legnépszerűbb rockénekesnője, olyan örökzöld slágerekkel lopta be magát sokak szívébe, mint a Total Eclipse of the Heart, a Holding Out for a Hero, a Te Best vagy a Lost in France.

A rekedtes hangja vált a védjegyévé, amivel még inkább kiemelkedett a többi énekesnő közül, többen a női Rod Stewart becenevet aggatták rá. A '80-as évek kedvenc sztárja ma ünnepli 70. születésnapját.

Így fest Bonnie Tyler napjainkban

1951. június 8-án látta meg a napvilágot Walesben, kislányként olyan előadókat hallgatott, mint Elvis Presley, Frank Sinatra vagy a Beatles. Kislány volt, amikor egy templomi kórus tagja lett. A '60-as évek végén részt vett egy helyi tehetségkutatón, akkor rajzolódott ki benne igazán, hogy az énekléssel akar foglalkozni. Debütáló kislemeze 1976-ben jelent meg, egyre népszerűbbé vált, a '80-as években élte a fénykorát, akkoriban szinte az összes rádió az ő dalaitól volt hangos. Az alábbi felvétel idén készült róla, Bonnie Tyler ugyanolyan vagány és csinos nő, mint amikor az emberek megismerték.

Háromszor is jelölték Grammy-díjra, de végül sosem nyert. Karrierje során több alkalommal is körbeturnézta az egész világot, amíg 2020 elején ki nem tört a koronavírus-világjárvány, tele volt koncertdátumokkal a naptára. A '70-es évektől napjainkig összesen 18 albumot adott ki, a legutóbbi 2021-ben jelent meg The Best Is Yet To Come címmel. Az énekesnő a Digital Journalnak adott interjújában mesélte el, hogy az elmúlt évtizedekben nagyon megváltozott a zeneipar, de ő igyekszik mindig alkalmazkodni hozzá.

- Mindig is élőben szerettem előadni, ezt szeretem a legjobban a munkámban. Alig várom, hogy az új dalaimat is előadhassam, persze az örökzöld favoritokról sem feledkezem meg. Imádom őket énekelni - fogalmazta optimistán.

Reméli, hogy egyszer majd újra tudnak turnézni, de hozzátette, valószínűleg sosem lesz már olyan a világ, mint régen. Szerinte semmit nem vehetünk száz százalék biztosra.

Az újságíró megkérdezte tőle, mégis mi élteti őt, hogy ilyen lelkesen belead apait-anyait a zenélésbe.

- Szeretned kell, amit csinálsz. Nekem ezt nem lenne muszáj csinálnom, de szívesen zenélek most is. 17 és fél éves voltam, amikor belecsöppentem az iparba, annyi volt csak a célom, hogy egy banda élén énekeljek, aztán végül berobbantam, teljesen véletlenül fedeztek fel. Utána már azon kaptam magam, hogy Londonban vagyok egy stúdióban, és demókat veszek fel. Nem törekedtem arra, hogy mindenképp lemezszerződést kapjak - fogalmazta.

A '80-as évek férfi énekesei

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak a '80-as évek férfi énekesei.

Ezt is szeretjük