Blümchen volt a 90-es évek imádott énekesnője: friss fotón a 41 éves sztár
Blümchen olyan slágereket adott elő, mint a Herz an Herz vagy a Boomerang.

GettyImages-1226212720
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A '90-es években aratott az eurodisco és a pop műfaja Európában, a diszkókban pedig mindenki ezekre a zenékre mulatott. Természetesen minden országnak megvoltak a maga énekes sztárjai, egyesek csak a saját otthonukban szereztek hírnevet, de persze akadtak olyanok, akiknek slágerei más európai országokban is népszerűek voltak.

Németország egyik legsikeresebb énekesnője Blümchen volt, akinek olyan slágerei voltak, mint a Herz an Herz, a Boomerang, a Nur Geträumt vagy az Ich bin wieder hier.

Blümchen volt a '90-es évek egyik popcsillaga

Jasmin Wagner, vagy művésznevén Blümchen 1980. április 20-án látta meg a napvilágot, mielőtt még iskolába ment volna, gyerekmodellnek szegődött, így hamar megszokta a szereplést. A zenélés vonzotta mindig is, kislányként zongorázni és furulyázni tanult. Iskolás társaival bandát alapított, és különféle sulis rendezvényeken léptek fel. 15 évesen lemezszerződést kapott, így született meg a Blümchen-projekt.

1996-ban jelent meg debütáló albuma Heart Rate címmel, ami nemcsak a német, hanem az osztrák, a svájci, a norvég, a holland és a magyar hivatalos eladási listán is szerepelt. Hazájában igazi szupersztárrá vált, a Bravo magazinban rendszeresen foglalkoztak vele, illetve a német Viva tévén rendszeresen mentek a klipjei.

Bár sok kollégája elzüllött, ő nem közéjük tartozott, erről a német Gala magazinnak mesélt.

- Nagyon fiatal voltam, de ez arra is késztette az embereket, hogy sokat törődjenek velem. Anyám, aki nem volt egy tipikus amerikai karrierista anyuka, mindig vigyázott rám. Gyorsan világossá tette számomra, milyen veszélyek leselkednek rám odakint. Ha akkoriban az aftershow bulikon ünnepeltem volna, visszarángatott volna az iskolába - fogalmazta, hozzátette, hálás, hogy édesanyja így vigyázott rá, mert alakulhattak volna másképp is a dolgok, ha elkanászodott volna.

Persze érték őt támadások, megvádolták azzal, hogy valójában idősebb, mint amennyinek vallja magát, illetve többen azzal gyanúsították, hogy nem is ő énekli a saját dalait, ő csak az arcát adja a zenei projekthez. Ezeket tagadták.

A cikk az ajánló után folytatódik

2000-ig négy albumot adott ki, majd 2001-ben visszavonult az énekléstől. Új dolgokba vágta a fejszéjét, 2001-ben jelent meg első mozifilmje Felpörgetve címmel. Azóta is vállal szerepeket, sőt a színházban is játszott már több darabban. A zenélés is végül az élete része maradt, legutóbbi albuma 2021-ben jelent meg From The Heart címmel, ezt a saját nevén adta ki.

Rajongóival Instagramon tartja a kapcsolatot, ahova rendszeresen posztol magáról friss fotókat is, fantasztikusan néz ki a 41 éves énekesnő.

Ami a magánéletét illeti, 2015-ben ment feleségül Frank Sippelhez, de végül 2020-ban elváltak egymástól. Jelenleg Hamburgban lakik. 

Peter Andre, a '90-es évek szívtipró énekese

Olvasd el, mi történt a Mysterious Girl énekesével, Peter Andréval!

Ezt is szeretjük