Peter Andre volt a 90-es évek szívtipró énekese: így megváltozott 48 éves korára
Peter Andre legnagyobb slágere a Mysterious Girl volt.

peter-andre-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden korszaknak megvannak a maga sztárjai, a '90-es évek a fiú- és lánybandák korszaka volt elsősorban, olyan popcsapatok hódították meg a slágerlistákat, mint a Backstreet Boys, a Spice Girls, a Take That vagy az N'Sync. Persze a szólóelőadók között is voltak jócskán, akik sikeresen befutottak zenészként.

Köztük volt Britney Spears, Christina Aguilera vagy éppen Peter Andre. Utóbbi nevét a magyar sajtóban már sokkal ritkábban hallhatjuk, ám hazájában, Angliában rendszeresen írnak róla a lapok.

Peter Andre, a Mysterious Girl énekese

1973 februárjában született Angliában, csupán hatéves volt, amikor családjával Ausztráliába, Sydney-be költöztek. Imádta a táncot és a zenét, Michael Jackson volt az egyik példaképe, ezért 14 évesen elindult egy táncversenyen, amelynek az első helyezettje találkozhatott a legendával, végül második helyezett lett. 16 évesen a New Faces tehetségkutatón vett részt, amelynek köszönhetően lemezszerződést ajánlottak neki. Első debütáló albuma, ami a saját nevét viselte, 1993-ban jelent meg, 1996-ban új albuma, a Natural. Ezen a korongon hallható az egyik legnagyobb slágere, a Mysterious Girl. 1997-ben újabb lemezt dobott piacra Time címmel.

Ezenkívül volt két slágere, ami első helyezést ért el a brit zenei slágerlistákon, az egyik volt a Flava, a másik az I Feel You. Ekkor kezdődtek meg a pánikrohamai, derült ki a The Guardiannek adott interjújából.

- Nem kaptam levegőt. Kórházban kötöttem ki, és a pánikrohamok egymás után jöttek. Évekkel később, a terápia után rájöttem, hogy mindez a megöléstől való félelemből fakad - mesélte a zenész, akit még a húszas évei elején egy férfi fenyegetett meg egy késsel az egyik ausztrál diszkóban, hogy megöli, de szerencsére végül nem bántotta.

Bár sok rajongója volt, ettől függetlenül megosztotta az embereket, voltak, akik tiszta szívükből gyűlölték őt. 1998-ban beszélt a menedzserével, hogy szüksége van egy kis szünetre, ekkor visszatért a szüleihez, és hónapokig ki sem bújt az ágyából, majd azt hazudta nekik, az Egyesült Államokba utazik, hogy új albumot készítsen, valójában csak megszökött. Még a menedzsere sem tudta, hová ment pontosan.

Hat évvel később szerepelt az I'm a Celebrity... Get Me Out Of Here! valóságshow-ban, a nézők pedig imádták őt, itt ismerkedett meg Katie Price modellel és műsorvezetővel, akivel 2005 és 2009 között élt házasságban. 2004-ben a zenéhez is visszatért. Emellett Katie-vel valóságshow-juk volt, ezzel televíziós személyiséggé is vált Angliában.

A volt nejével két gyermeket vállalt: Junior 2005-ben, Princess 2007-ben látta meg a napvilágot. Az énekes a válása után egy évvel ismerte meg második feleségét, Emilyt.

Peter Andre napjainkban.
Peter Andre napjainkban.
Fotó: Mike Marsland / Getty Images Hungary

2010-ben sürgősen megműtötték a veseköve miatt, Andre köszönetképpen egy páros jegyet adott a doktorának az egyik koncertjére, ám az orvos nem ért rá, így odaadta a jegyet az orvostanhallgató lányának, Emilynek. Végül találkoztak egymással a backstage-ben, az énekesnek annyira megtetszett a lány, hogy elhívta randira. Két évig titokban tartották a kapcsolatukat, csak 2012-ben vállalták azt fel a nyilvánosság előtt. Bár 17 évvel idősebb nála, nem zavarja őket a korkülönbség, 2015-ben házasodtak össze, két gyereket nevelnek, Amelia 2014-ben, Theodore 2016-ban született meg.

Így néznek ki napjainkban a Take That énekesei

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak a Take That tagjai az elmúlt években.

Ezt is szeretjük