Björn Borg volt a 70-es évek legnépszerűbb teniszcsillaga - Így néz ki most a 63 éves sportoló
Björn Borg, a svédek büszkesége 26 évesen vonult vissza.

björn-borg-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Björn Borg a '70-es évek egyik legtehetségesebb teniszcsillaga volt, a svéd világklasszis összesen 11 Grand Slam-tornát nyert meg karrierje alatt. 2007-ig ő volt az egyetlen, aki Wimbledonban sorozatosan ötször tudott nyerni, végül Roger Federer állította fel ezt a szép rekordját. 

Így fest napjainkban Björn Borg

Jégemberként becézték, mivel mindig pókerarccal játszotta végig a meccseket, emellett nagyon hidegvérű játékos volt. 1971-ben, 15 évesen kezdte meg a karrierjét, elég fiatalon, 26 esztendősen jelentette be visszavonulását. A 63 éves legenda a mai napig bolondul a teniszért, rendszeresen jár ki tornákra, emellett szívesen jelenik meg olyan rendezvényeken, ahol a teniszt kell népszerűsíteni. Az alábbi friss fotót is természetesen teniszütővel a kezében készítették róla.

2019 januárjában Remington Reynolds készített vele egy interjút a Premier Live nevű YouTube-csatornára. Az interjú készítője megkérdezte, miért is vonult vissza olyan fiatalon.

- Amikor visszavonultam, 26 voltam. Eljutottam arra a pontra, hogy nem élveztem már a teniszezést annyira, nem volt motivációm, szerettem volna más dolgokat is kipróbálni az életben, illetve valami mást is meg akartam tapasztalni - mesélte.

A visszavonulásának másik oka az volt, hogy úgy érezte, nincs már magánélete.

- Bonyolult volt ez az időszak a számomra, mert a világ minden pontján felismertek engem, néha viszont az ember szeretne kicsit elvonulni, és egyedül lenni vagy önmagában vagy a feleségével, a családjával. De ez az elvonulás akkoriban nekem szinte lehetetlen volt - tette hozzá.

Kiemelte azt is, hogy a mai napig nyomon követi a sporteseményeket, imádja a teniszt, szerinte ez a világ legjobb sportága. Egyik legnagyobb riválisa az amerikai John McEnroe volt, de a viszonyukon semmit nem csorbított ez a rivalizálás, a való életben barátok maradtak, a mai napig tartják a kapcsolatot. Björn Borg szerint McEnroe egy nagyon jó ember. Napjainkban két kedvenc játékosa van, Roger Federer és Rafael Nadal.

Friss fotókon Steffi Graf

Steffi Graf, a '80-as és '90-es évek teniszcsillaga remek formában van, képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest.

Ezt is szeretjük