Audrey Hepburnt sokan anorexiásnak hitték - Kiderült, valójában miért volt nagyon karcsú
Audrey Hepburn vékony alakja hátterében sokan étkezési zavart sejtettek.

audrey-hepburn
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hollywood évről évre elfogadóbb. A pozitív testkép mozgalmát az álomgyárban is sok színésznő hirdeti. Az utóbbi években számos kerekebb idomokkal rendelkező sztár is feltűnt a színen, gondoljunk például Melissa McCarthyra vagy Rebel Wilsonra. Azonban régen még teljesen más idők jártak. Az ’50-es, ’60-as években annak, aki a filmvászonra vágyott, meg kellett felelnie az elvárásoknak.

Audrey Hepburn csillaga ekkor fényesen tündökölt, a színésznő cérnavékony alkatával meghódította a szórakoztatóipart. Olyan, a mai napig imádott alkotásokban tűnt fel, mint az Álom luxuskivitelben, a Római vakáció vagy a My Fair Lady.

Audrey Hepburn karcsú alakja

A színésznő hihetetlenül vékony volt, 170 centis magasságához 50 kilót mutatott alatta a mérleg, emiatt sokszor anorexiásnak bélyegezte a sajtó. Azonban esetében szó sem volt étkezési zavarról, mindössze szerencsés génekkel áldotta meg az élet.

audrey hepburn slim
Fotó: Archive Photos / Getty Images Hungary

2017-ben fia, Luca Dotti öntött tiszta vizet a pohárba, végképp eloszlatva az édesanyjáról keringő híreszteléseket.

- Az emberek mindig azt gondolták, csak azért, mert sovány volt, étkezési zavarral küzdött, pedig ez nem igaz. Imádott enni, szerette az olasz konyhát és a tésztát is. Rengeteg gabonafélét evett, azonban a húst hanyagolta - mondta el a People magazin interjújában.

A cikk az ajánló után folytatódik

Egykori párja, Robert Wolders is felidézte szerelme étkezési szokásait a 2017-es riportban. A férfi elárulta, Hepburn élt-halt a csokoládéért, amihez olykor whiskey-t kortyolt. Sosem diétázott, viszont imádott sportolni kislány kora óta.

audrey hepburn at home
Fotó: Getty Images Hungary

- Rengeteget sétáltunk annak idején, simán lehagyott engem. Teljesen egészséges emésztése volt, sosem esett túlzásokba. Emlékszem, reggelire mindig barna kenyeret ettünk dzsemmel, ebédre tésztát, vacsorára pedig valamilyen levest - emlékezett vissza a sztár néhai kedvese.

Nem csoda, hogy egy percig sem vágyott korgó gyomorra, hiszen a második világháború alatt kis híján éhen haltak édesanyjával. Hogy túléljék az éhínséget, kénytelenek voltak csalánon és tulipánhagymán tengődni. A háború örökre nyomot hagyott rajta, onnantól fogva egész életén át vérszegénységben szenvedett.

Audrey Hepburn hasonmása

Mélybarna szemük, sötét szemöldökük és telt ajkuk is szinte ugyanolyan, a két sztárt akár össze is lehetne keverni, annyira megegyezik külsejük. Lily Collins nem csak megjelenésben hasonlít, tehetsége is felér az Álom luxuskivitelben sztárjához.

Ezt is szeretjük