Ma 9 éve hunyt el Amy Winehouse: szívszorító képek készültek az utolsó koncertjén

Amy Winehouse csupán 27 esztendős volt, amikor elhunyt.

amy-winehouse-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Amy Winehouse az egyik legtehetségesebb énekesnők egyike volt, legelső albuma, a Frank 2003-ban jelent meg, de igazi világsztárrá akkor vált, amikor piacra dobta 2006-ban második lemezét, a Back to Blacket. 

Sikert sikerre halmozott, összesen hat Grammy-díjjal jutalmazták. Hiába a siker és a csillogás, sajnos meggyűlt a baja a függőségeivel, drog- és alkoholproblémákkal küzdött, démonait bármennyire is próbálta legyőzni, sajnos nem sikerült neki. 2011. július 23-án örökre lehunyta a szemeit, a hivatalos jelentések szerint alkoholmérgezés okozta halálát.

Amy Winehouse-ról szívszorító képek készültek utolsó koncertjén

Élete legutolsó koncertjét 2011. június 18-án tartotta meg, Szerbia fővárosában, Belgrádban lépett fel a Tuborg Fesztiválon. Az előadása alatt számos felvételt készítettek róla a rendezvényen dolgozó fotósok. Látszott rajta, mennyire elkeseredett és zavarodott állapotban volt, segítségre lett volna szüksége.

GettyImages-566879277
Fotó: Brian Rasic / Getty Images Hungary

Sajnos az utolsó koncertjén kifütyülték és lehurrogták, ami egy zenésznek sem lehet felemelő élmény, ezután több nagy európai fesztivál lemondta a fellépését. A fesztiválon zenélt Moby is, aki szemtanúja volt Winehouse koncertjének, akkor az alábbi sorokat írta ki Twitter-oldalára: "Bárcsak tudtam volna segíteni Amynek a szerbiai fellépésünk után. Annyira sajnáltam" - fogalmazta.

GettyImages-566879263
Fotó: Brian Rasic / Getty Images Hungary

A tragikus halála után pár nappal Mobyt a The Hollywood Reporter kereste meg, akkor a zenész elmesélte, a backstage-ből hallotta, hogy hangosabbak a hurrogó emberek Winehouse zenéjénél.

- Nagyjából harminc percet volt színpadon, ezután visszament a backstage-be, és ráfeküdt egy hangszertároló ládára, körülötte ott volt pár ember. Nagyon megijedtem - emlékezett vissza.

GettyImages-119910837
Fotó: Srdjan Stevanovic / Getty Images Hungary

Az énekesnő halálának évében ment el rehabra, új fejezetet akart nyitni az életében, nagy tervei voltak, készítette az új nagylemezét, ám sajnos azt sosem tudta befejezni. 

Sztárok utolsó fotói

Összeállításunkban összegyűjtöttük Freddie Mercury és más legendák utolsó fotóit - nézd meg, milyenek voltak nem sokkal a haláluk előtt!

Ezt is szeretjük