Ma 10 éve hunyt el Amy Winehouse: sosem látott képeket közöltek róla az évforduló alkalmából

Az MTV Amy Winehouse & Me: Dionne's Story című dokumentumfilmjében az énekesnő keresztlánya emlékezik az énekesnőre.

Amy Winehouse halálának 10. évfordulója
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Füstös, különleges hang, hatalmas, ébenfekete hajkorona, kihúzott szem és hihetetlen tehetség – Amy Winehouse igazi ikonként vonult be a történelembe. Nem csak a személyisége és vonzereje volt párját ritkító, énekesnőként is egyedülálló sikereket ért el. 24 millió eladott lemezével a legsikeresebb brit előadók között szerepel.

Az összesen hat Grammy-díjjal jutalmazott sztár hamisítatlan muzsikus családba született. Apai nagymamája, Cynthia szintén énekesnő volt, az asszony fedezte fel unokája tehetségét és fogékonyságát a jazz iránt.

Már 10 éve, hogy Amy Winehouse nincs köztünk

Az asszony tanácsára szülei művészeti iskolákba járatták lányukat, először a Susi Earnshaw Theatre School növendéke volt, majd a Sylvia Young Theatre School falain belül tanult. Az intézmény tanárai már ekkor észrevették, hogy a fiatal lány elképesztően kreatív szellem, eleinte úgy gondolták, hogy mindezt majd az írásban kamatoztatja, később egyértelművé vált számukra, hogy a színpadon van a helye.

Amy Winehouse keresztlányát, Dionne Bromfieldet öleli ezen az eddig nem látott fotón.
Amy Winehouse keresztlányát, Dionne Bromfieldet öleli ezen az eddig nem látott fotón.
Fotó: Courtesy of Cressida Jane

Az intézmény énektanára számtalan felvételt készített vele, az egyiket ezek közül elküldte a National Youth Jazz Orchestra számára, akik menten felajánlottak egy meghallgatást az ifjú tehetségnek, majd be is válogatták Winehouse-t.

Karrierjének első fordulópontját rögtön követte a második. Legjobb barátja, Tyler James beküldte a demóját több lemezkiadó cégnek, melyek közül a Island Records le is szerződtette. Ugyan bemutatkozó albuma, a Frank 2003-ban került a boltok polcaira, a világsikert a 2006-ban kiadott Back to Black nevet viselő korong hozta meg.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Életének lejtmenete akkor kezdődött, amikor megismerkedett Blake Fielderrel, akivel 2007 májusában házasodtak össze. A férfi vezette be a drogok világába, és az alkoholproblémái is ekkor kezdődtek. Ugyan többször próbálkozott az elvonóval, ám véglegesen sosem sikerült megszabadulni a démonaitól. Életének utolsó fellépésén, 2011-ben Belgrádban részegen lépett a színpadra, itt megtörtént vele minden előadó rémálma, kifütyülték a színpadról. Az ekkor készült felvételek mindent elárulnak, az énekesnőnek segítségre lett volna szüksége.

amy koncert
Fotó: Brian Rasic / Getty Images Hungary

Amy Winehouse kereken 10 éve, 2011. július 23-án hunyta le örökre a szemét, a hivatalos jelentések szerint alkoholmérgezésben. Az évforduló alkalmából az MTV egy különleges dokumentumfilmmel tiszteleg az emléke előtt, amelyben keresztlánya, a szintén énekesnőként tevékenykedő Dionne Bromfield mesél arról, milyen volt valójában az előadó.

Amy Winehouse 1

- Mindenki úgy emlékszik Amyre, mint a híres előadó Amy Winehouse. Én sosem így tekintettem rá. Amikor rágondolok, sosem a nagy hajkorona és a kihúzott szem jut eszembe. Az emlékezetemben az az Amy él, akivel otthon mókáztunk, aki mindig magát adta - mesélte a 25 éves nő az Amy Winehouse & Me: Dionne's Story című dokumentumfilmben.

Amy Winehouse  Me IMG 7244 Courtesy of WENN (2)
Fotó: Courtesy of WENN

Az énekesnő keresztlánya évekig nem tudott szembenézni azzal a fájdalommal, amelyet szeretett keresztanyja elvesztése okozott a számára. Az alkotásban, amely a mai naptól látható az MTV csatornáján, szembenézett a gyásszal, valamint soha nem látott felvételeken mutatta meg, milyen különleges kapcsolata volt a tragikusan fiatalon elhunyt világsztárral.

Sztárok utolsó fotói

Összeállításunkban összegyűjtöttük Freddie Mercury és más legendák utolsó fotóit - nézd meg, milyenek voltak nem sokkal a haláluk előtt!

Freddie Mercury utolsó fotója - Még itt sem beszélt a halálos betegségéről

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük