Amal Clooney káprázatosan néz ki a Time címlapján: rózsaszín ruhába bújt a fotózás kedvéért
Amal Clooney-t az év női közé választotta a Time magazin.

amal-clooney-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Time magazin készített egy összeállítást, amelynek keretében 12 olyan nőt mutatnak be, akik a munkájukkal egy sokkal egyenlőbb világot szeretnének teremteni. Az emberi jogi ügyekkel foglalkozó Amal Clooney is felkerült a listára.

Külön címlap készült róla, a divatikonként is elhíresült ügyvédnő szokásához híven lehengerlően festett a fotózáson.

Amal Clooney a Time magazin címlapján

Amal Clooney egy nagyon elegáns, rózsaszín ruhát viselt a fotózás kedvéért, a felvételt Kristina Varaksina fotóművész készítette róla.

A Bejrútban született Amal Alamuddin Clooney a libanoni polgárháború idején költözött Londonba. Az oxfordi St. Hugh’s College-ban tanult, ahol ösztöndíjat és Shrigley-díjat kapott. 2000-ben szerzett jogtudományi alapképzést. 2001-ben felvételt nyert a New York-i Egyetem jogi karára, hogy megszerezze a mesterképzését. Szépen építette a karrierjét, még a Nemzetközi Bíróság hivatalnoki programjának titkára is volt. 2014-re az emberjogi területen végzett munkásságának köszönhetően a szakmája kiemelkedő alakjává vált.

Olyan híres ügyfelek kérték a segítségét karrierje során, mint Julian Assange, a WikiLeaks alapítója vagy Julija Timosenko, Ukrajna volt miniszterelnöke. Számos fontos ügye fut jelenleg is, például  2015 óta dolgozik Örményország képviseletében azon, hogy Törökország ismerje el a több mint száz évvel ezelőtti örmény népirtást.

Arra reagálok, amit látok a világban. Egy olyan világ ez, ahol a bűnösök szabadok, az ártatlanok pedig börtönben vannak - ahol az emberi jogok megsértői szabadok, és azok, akik jelentik, hogy visszaéltek velük, őket bezárják. Ügyvédként tehetek valamit ez ellen, vagy legalább megpróbálhatom. A munkám az áldozatok felszabadításának és az elkövetők felelősségre vonásának elősegítésére irányul - és kiterjesztve az alapítványunk munkájával arra törekszünk, hogy ezt valóban nagymértékben és globálisan is megtegyük - fogalmazta a lapnak.

A Time újságírója arról is kérdezte, mit üzen a nőtársainak.

- A fiatal nőknek azt mondanám: legyetek ambiciózusak, higgyetek magatokban, és tudjátok, hogy az egyetlen dolog, amit megbánhattok, ha nem próbáljátok meg. Sok siker a szerencsén és a kemény munkán múlik, de a bátorság is számít. 

Amal Clooney legszebb ruhái

Amal Clooney-ról a divatmagazinok is szívesen írnak, hiszen nagyon kifinomult a stílusérzéke, ha ruhaválasztásról van szó, sosem nyúl mellé. Ruháival nők millióira van inspiráló hatással. Képes összeállításunkban megnézheted a legszebb estélyi ruháit.

Ezt is szeretjük