Amal Clooney hófehér estélyiben tündökölt a palotában: ez volt az ügyvédnő legszebb ruhája
Csokorba szedtük Amal Clooney legszebb ruháit.

amal clooney cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor George Clooney és Amal Alamuddin 2013-ban randizni kezdtek, a sajtó egyre több figyelmet szentelt a sármőr szíve választottjára, aki amellett, hogy gyönyörű és stílusos, roppant okos is, és elismert a szakmájában, nemzetközi jogász és emberi jogi ügyvéd.

Amal Clooney, a stílusikon és az ügyvédnő

1978-ban Bejrútban, Libanon fővárosában született, de a polgárháború miatt átköltözött a családjával Angliába. A St. Hugh's College-ben tanult Oxfordban, ahol ösztöndíjban is részesült, elnyerte a Shrigley-díjat. 2000-ben diplomázott le, tanulmányait a New York-i Egyetemen folytatta, hogy megszerezze a mesterdiplomáját, eközben a Nemzetközi Bíróság tisztviselőjeként látta el a feladatát, még kiválósági díjat is kapott.

Ügyvédként az Egyesült Államokban és Angliában is dolgozhat. Amerikában 2002-ben, míg az országban, ahol nevelkedett, 2010-ben lett az ügyvédi kamara tagja. Olyan híres ügyfelek kérték a segítségét karrierje során, mint Julian Assange, a WikiLeaks alapítója vagy Julija Timosenko, Ukrajna volt miniszterelnöke. Számos fontos ügye fut jelenleg is, például  2015 óta dolgozik Örményország képviseletében azon, hogy Törökország ismerje el a több mint száz évvel ezelőtti örmény népirtást.

A munkásságával kapcsolatban 2020 szeptemberében került a hírekbe, férjével felszólították a ruandai kormányt,  hogy biztosítson tisztességes tárgyalást  Paul Rusesabaginának, aki szállodavezetőként az 1994-es ruandai népirtás alatt több mint ezer ember életét védte meg. A férfi ellen terrorizmus miatt emeltek vádat, és akár 25 év börtönre is ítélhetik, írta meg az Euronews.

George Clooney is rajong érte, saját bevallása szerint hallani sem akart sokáig a családalapításról, de amint megismerte Amalt, rájött, mennyire üres az élete. Erről korábban itt írtunk.

Amal Clooneyról a divatmagazinok is szívesen írnak, hiszen nagyon kifinomult a stílusérzéke, ha ruhaválasztásról van szó, sosem nyúl mellé. Ruháival is nők millióira van inspiráló hatással. Képes összeállításunkban megnézheted a legszebb estélyi ruháit.

Ezt is szeretjük