Ő volt Alan Rickman élete szerelme: 51 éven át imádta Rimát a Harry Potter sztárja
Alan Rickman 2012-ben, titokban vette el feleségét, Rima Hortont.

profimedia-0097912273
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Alan Rickman 2016. január 14-én hunyta le örökre a szemeit, a legendás brit színész daganatos megbetegedésben hunyt el. Az egész világ gyászolta akkor a Harry Potter Pitonját alakító színészt, a legnagyobb fájdalmat szeretett felesége, Rima Horton élte át akkor.

A sztár és választottja közös története 1965-re vezethető vissza, így lényegében egy fél évszázadot éltek le együtt.

Alan Rickman és felesége

Rickman 19, míg Rima 18 esztendős volt, amikor megismerkedtek egymással, mindketten a Chelsea School of Art diákjai voltak, a nő volt élete első és utolsó szerelme. Érdekesség, hogy az összeköltözéssel elég sok időt vártak, 1977-ben bútoroztak csak össze, akkor már 12 éve együtt voltak, írta meg a Huffington Post.

GettyImages-50788048
Fotó: Dave Benett / Getty Images Hungary

- Szerintem minden kapcsolatnak meg kell engedni, hogy meglegyenek a saját szabályai. Rima hihetetlenül toleráns. Esetleg jelölni kéne őt, hogy avassák szentté - nyilatkozott párjáról a Hello! magazinnak

1992-ben az Elle-nek így mesélt róla:

- Ugyanolyan rendetlenek és összetettek vagyunk, mint bármelyik más pár, és ugyanannyi változáson megyünk keresztül. Nagyon tisztelem őt, Rimával leülhetünk egy szobában úgy, hogy csak olvasunk, és egy óráig nem mondunk semmit egymásnak, aztán felolvas nekem valamit, és mindketten elkezdünk vihogni.

Bár Rickman vágyott családra, feleségével mégsem született gyerekük, ugyanis a nő sosem akart gyereket, ezt pedig a színész tiszteletben tartotta.

2015-ben készült róluk ez a fotó.
2015-ben készült róluk ez a fotó.
Fotó: Tristan Fewings / Getty Images Hungary

Az esküvőjüket 47 év járás után, 2012-ben tartották meg titokban New Yorkban, csak ők voltak ott, nem voltak vendégek. Miután összekötötték az életüket egy házasságkötő teremben, utána tettek egy sétát a Brooklyn hídon, majd megebédeltek.

Bár Rickman színészként tevékenykedett, felesége sosem vágyott a rivaldafényre. Horton 1986 és 2006 között a Kensington és a Chelsea Borough Council munkáspárti tanácsosaként dolgozott, valamint közgazdasági oktató volt a Kingston Egyetemen.

GettyImages-1206652240
Fotó: David M. Benett / Getty Images Hungary

Az asszony, mióta megözvegyült, azóta egyedül él, utoljára 2020-ban egy premieren készítettek róla fotót.

Bud Spencer és felesége

Képes összeállításunkban megnézheted, ki rabolta el Bud Spencer szívét annak idején.

Ezt is szeretjük