Alain Delon csúnyán összeveszett idősebbik fiával: bírósági ügy lett a vitájukból

Alain Delon és idősebbik fia, Anthony viszonya nem volt mindig túl rózsás.

delonék-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Alain Delon hivatalosan négy gyermek édesapja: a Nicóval való viszonyából lett egy fia 1962-ben, Christian Aaron Boulogne, de őt sosem ismerte el sajátjaként, első házasságából világra jött 1964-ben Anthony, majd később Rosalie van Breemen ajándékozta meg két gyermekkel, Anouchka 1990-ben, Alain-Fabien 1994-ben született.

A gyermekei közül talán Anthonyval volt a leghullámzóbb a kapcsolata, bár ma már idilli a kapcsolatuk, de volt egy időszak, ami komoly mélypont volt mindkettejük számára, derült ki Király Levente Riválisok című könyvéből.

Alain Delon és fia, Anthony vitája

Anthony igazi lázadó jellem volt, sokáig nem fért a bőrébe. Mindössze 16 éves volt, amikor brahiból elkötött egy motorkerékpárt a barátaival. 1983-ban pedig kilenc hónap börtönbüntetésre ítélték, miután egy autót is eltulajdonított, amelyre egy közúti rendőri igazoltatás során derült fény. Ebben az autóban egy csendőrtől eltulajdonított revolverre is rátaláltak a hatóság emberei. Anthonynak végül három hetet kellett eltöltenie a Bois d’Arcy börtönében. 

Nem volt mindig jó a kapcsolatuk egymással.
Nem volt mindig jó a kapcsolatuk egymással.
Fotó: Foc Kan / Getty Images Hungary

- A sitt egyáltalán nem olyan volt, mint azt a Midnight Expressben láttam. A többi elítélt egyáltalán nem piszkált azért, mert Delon fia vagyok. Amúgy csak apám példáját követtem. Ha jól tudom, őt is lecsukták, amiért a katonaságnál ellopott egy dzsipet. Büszke lehet rám - emlékezett vissza Anthony.

Nem ez volt az egyetlen húzása, amivel kicsapta a biztosítékot. Édesapja a ’80-as években filmes pályafutása mellett az üzleti vállalkozásait is kamatoztatta. Parfümök mellett konyakot és pezsgőt hozott forgalomba, amelyek egy csapásra keresettekké váltak világszerte. Ezek mellett belekóstolt a divatszakmába is. Csakúgy, mint korábbi vállalkozásaival, ebben is sikert sikerre halmozott. A divatiparba való betörés Anthonynak is megtetszett, így A. Delon néven saját márkát alapított, ám ez egyáltalán nem tetszett a francia legendának.

Mivel apa és fia között kibékíthetetlen ellentét mutatkozott a ruhatermékek forgalomba hozatalával kapcsolatban, Delon kénytelen volt bíróság elé vinni az ügyet, amely 1985-ben neki adott igazat.

7788203 5

- Igen, valóban eltávolodtunk egymástól, de egyikünk sem nyalogatja sebeit, mindketten éljük saját életünket. Azt hiszem, ez a legjobb terápia, és a legfontosabb, hogy képesek legyünk megbocsátani egymásnak. Én személy szerint megbocsátok apámnak azért, ami közöttünk történt. De soha nem jöttünk ki egymással, és ez ellen nincs mit tenni - ezt még korábban Anthony nyilatkozta.

Szerencsére manapság már jóban vannak, és sikerült a nézeteltéréseiket megbeszélniük. Jean-Paul Belmondo szeptemberi temetésére Alain Delont Anthony fia kísérte el, sőt, a legenda 86. születésnapján együtt szelfiztek.

Király Levente: Riválisok
Macro-Media Bt.
4199 forint

A könyvben izgalmas és mulatságos sztorikat olvashatunk Jean-Paul Belmondo és Alain Delon filmjeinek forgatásáról, de bepillantást nyerhetünk a sztárok magánéletébe is. Tanúi lehetünk a franciák „szent szörnyetegeinek” nevezett világsztárok szerelmi életének, örökké tartó barátságaiknak és az elmaradhatatlan szakmai összecsapásoknak is.

Ilyen szép párt alkotott Alain Delon és Romy Schneider

Képes összeállításunkban megnézheted az egykori sztárpár közös fotóit.

Ezt is szeretjük