Ahol a folyók, a hegyek és a történelem találkoznak: az alsó-ausztriai Wachau nem véletlenül UNESCO Világörökség

A 30 kilométer hosszú, festői szépségű Wachaut egyszer látni kellene.

Wachau látnivalói
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Budapesttől mintegy 700 kilométerre, ahol a Duna elkeskenyedik, Melk és Krems települések között, Alsó-Ausztriában található Wachau. A vidék 2000 óta az UNESCO Világörökség részét képezi: a régió Ausztria legősibb kulturális tájegysége, melyet szemet gyönyörködtető horizont, hegyekkel övezett folyóvidék, pazar kastélyok, gazdagon termő szőlőhegyek és gyümölcsösök tesznek ellenállhatatlanná.

Ausztria ezen területe évezredek óta benépesített, sőt, Wachau egyike azon vidékeknek, ahol az ott élők zavartalan harmóniában élnek a természettel, és napról napra a gazdagításán munkálkodnak. Ha a szerencse egyszer ide sodor, hajóból és gyalog is érdemes megnézni Wachau igéző lankáit, szőlőskertjeit, történelmi kolostorait és hívogató part menti településeit.

Wachau látnivalói

Wachau számos települése a 11-12. században alakult ki, az akkori kereskedővárosok hangulatos piacterei és kulturális kincsei napjainkig fennmaradtak, összhangjukat pedig a folyók, a hegyek és a történelem találkozásának diszkrét bája biztosítja. 

wachau1

Wachau kiváló úti cél, ha az osztrák kultúrát szeretnéd közelebbről megismerni, ahogy azoknak is tökéletes választás, akik túrázásra, pihenésre vágynak a meseszép, békés falvacskákban.

Aggstein vára

A kultúrtáj talán legismertebb jelképe az Aggstein-vár, ami a Duna jobb partján elhelyezkedő Aggsbach településen található, egy, a folyó fölé magasodó szikla bércén.

wachau2

A várhoz tartozik egy rózsaliget, amiről az a hír járja, hogy az épületet birtokba vevő Kuenring lovagok - akik egyébiránt hírhedt rablók voltak - itt tartották fogva túszaikat, akiket vagy halálra éheztettek, vagy a vár faláról a mélybe vetettek. Azóta alaposan kikupálták az erődítményt, melynek panorámája és sötét legendája már önmagában megér egy kirándulást.

A cikk az ajánló után folytatódik

Krems neves borvidékei

Krems városa fontos szerepet tölt be Alsó-Ausztria kulturális és gazdasági életében. A helységet Wachauval egyszerre minősítették Világörökséggé, elsősorban a páratlan borvidékeknek köszönhetően.

wachau3

Utóbbi miatt Krems neve a helyiek körében egyet jelent a bortermeléssel. Macskaköves utcák, hívogató borozók, tradicionális éttermek és utánozhatatlan borvidék-felfedezőtúra várja az idelátogatókat. 

Ausztria egyik legszebb hegye

Ha meseszép vidéken szeretnél túrázni, akkor érdemes a Schneeberget is felkeresni, ahol a könnyű sétautaktól a hegymászók számára is kihívást jelentő falakig számos szebbnél szebb útvonalat találsz.

A Schneeberg látnivalói

A Schneeberg vonattal, túrabottal vagy akár hegymászó felszereléssel is bejárható.

Elolvasom
Ezt is szeretjük