Varázslatos képeken hazánk 3 legszebb vízparti helye
Nem kell messzire menned ahhoz, hogy a jól megérdemelt nyaralást mediterrán hangulatban töltsd.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár manapság már nem kell annyira mélyen a zsebedbe nyúlnod, ha valamelyik közeli tengerpartra tervezed a nagy nyári vakációt, a külföldi utak még mindig drágábbak, mint a hazaiak.

Naplemente Balatonlellén
A viharos Balaton
A Szent István tér Balatonlellén
Sziklás partszakasz Balatonlellén

Pedig itthon is szebbnél szebb vízparti városokat találsz, melyek nyüzsgő forgatagukkal ugyanolyan izgalmas nyaralást ígérnek, mint az idegen országok egzotikus tájai.

Ha úgy döntöttél, idén inkább a belföldi utazás mellett teszed le a voksod, íme, három olyan vízparti hely, melyek napsütötte tájaikkal, állandó pezsgésükkel és strandjaikkal biztosítják, hogy a tengernél érezd magad.

Balatonlelle

A Balaton élményvárosának egyértelműen Siófokot tartják, hiszen a legtöbb buli, szórakozási lehetőség a nyár folyamán ezen a településen található. Pedig a hosszú tópart mellett húzódó városokból számos másik is versenybe szállhatna a legizgalmasabb hely címéért, többek között Balatonlelle is. A tóparton elhelyezkedő település a fonyódi kisközség részét képezi, 1991-ben vált el a szomszédos Balatonboglártól, azonban városi címét így is megtartotta.

A város pezsgő hangulattal csábítja az utazókat, és olyan temperamentummal rendelkezik, mely általában a külföldi városokra jellemző. Példának okáért a központ igazi török vásárra emlékeztet, amit csak szeretnél - többek között szuvenírt -, itt biztosan megtalálod. Ráadásul a szórakozóhelyek is a közelben helyezkednek el, így nem kell messzire menned, ha az éjszakát egy fergeteges buliban töltenéd.

A part hosszanti szakaszán jobbnál jobb lehetőségek kínálkoznak, amennyiben a hasadat süttetnéd, vagy éppen a vízben lubickolnál. Sőt, akkor is, ha kulináris élvezetekre vágysz. Állandó nyüzsgése miatt a város igazán népszerű a turisták körében, jóformán több idegen anyanyelvű emberrel találkozhatsz a vízparton, mint magyarral.

Gárdony

A Velencei-tó szintén kedvelt turistaparadicsom magyarországi viszonylatban, Gárdony pedig, mondhatni, a fő látványossága. A déli partján fekvő üdülőváros három részből épül fel: Gárdony, Agárd és Dinnyés együtteséből.

A település idegenforgalma igen magas, ami talán annak is köszönhető, hogy a velencei-tavi hajózás központja, vagyis az agárdi hajóállomás is itt helyezkedik el. Ugyanakkor, ha figyelembe veszed a partszakasz viszonylatait, Gárdony nem túl iszapos, magas színvonalon kiépített strandjai hasonlóak a tengerpartokéihoz.

Gárdony

Mindemellett a tónál nem csupán a napfürdőzés csodálatos pillanatainak hódolhatsz, de a különféle vízi sportokat is kipróbálhatod. Ráadásul éttermek egészen széles kínálatából választhatsz, ha ízélményekre vágysz. Gárdonyban továbbá olyan kulturális látnivalókat is megcsodálhatsz, mint az Egri csillagok híres szerzőjének, Gárdonyi Gézának a szülőháza.

Abádszalók

Ha belföldre tervezed a nyaralást, bizonyára a te listádon is ott szerepel valamelyik Tisza-tó melletti település. Számtalan kiváló nyaralóhelyet találni itt is, azonban Abádszalók igazi kuriózumnak számít.

Az abádszalóki kikötő
A Tisza-tó reggel

A mellett elnyúló strand a vízisportok szerelmeseinek kínál jobbnál jobb lehetőségeket, de a füves terület a gondtalan napozást is biztosítja. A szomszédban kellemes időtöltést ígér a vízi élővilág felfedezése is.

Kifejezetten a fiatalok kedvéért nyáron a hét minden egyes napján szabadtéri diszkó, buli és pörgés várja a városba látogatókat, nem beszélve a különböző fesztiválokról, koncertekről és zenés programokról. Gasztronómiai élvezetekből sincs hiány, a parton a hazai, a francia és a kínai konyha különlegességeit is megtalálhatod.

Képek: www.orszagalbum.hu, tepdrol, dolbert, anett23, hajna, lobzikskorkag@freemail.hu.

Ezt is szeretjük