Istenek partjának nevezik a vidéket: a napfényben fürdőző olasz kisvárost alig ismerik a turisták

Kristálytiszta tenger, mediterrán klíma és buja növényzet: ez Tropea, az istenek partja.

Tropea
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Létezik egy különleges hely a dél-olaszországi Calabria régióban, amely többnyire kiesik a magyar turisták látóteréből, pedig errefelé is akadnak figyelemreméltó települések. Ilyen Tropea is, ami alighanem a tartomány leggyönyörűbb városkája.

Első ránézésre olyan, mintha egy romantikus-, esetleg kalandfilm kellős közepébe csöppenne az ember, mivel a város egy impozáns szikla tetején fekszik, ahonnét páratlan kilátás nyílik a Szent Eufémia-öbölre.

Az istenek partjának is nevezik

A sziklák és a Tirrén-tenger között igen keskeny a homoksáv, így a helyiek ezt a szakaszt La Costa degli Deinek, azaz az istenek partjának nevezik. Tropea kétségkívül az olasz nyaralók kedvenc üdülési célpontja, hiszen a sziklák az igéző kék tengerrel és égbolttal együtt felejthetetlen látványt nyújtanak.

De nemcsak a természet, a romantika szerelmesei is megtalálhatják itt számításaikat, mivel a település nem szűkölködik a mesébe illő terektől, a hangulatos, macskaköves utcáktól, vendéglőktől és történelmi épületektől. Séta közben pedig több lépcsősort felfedezhetsz, melyek egészen a tengerpartig nyúlnak, ahol bokáig merülhetsz a kellemes habokba.

Bencés kolostor magasodik a szikla tetején

Tropea legnépszerűbb látványossága a szikla tetejére épült bencés kolostor, a Santa Maria dell'Isola, ami méltóságteljesen magasodik a város fölé. A templom alatti falakba pedig egykor szerzetesek barlangokat vájtak, hogy legyen, ami megvédje őket háború idején. Tropeát egyébként a templom és kolostorok városának is nevezhetnénk, mert összesen 15 templom és kolostor található a történelmi óvárosban.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A legenda szerint Héraklész alapította a várost, történelmi feljegyzések azonban arról árulkodnak, hogy Publius Scipio i.e 202-ben itt vívta győztes csatáját, majd megalapította a települést és úgymond trófeaként felajánlotta az isteneknek. Történészek szerint a város innen kaphatta nevét.

A különleges fagylaltok hazája

Tropeáról származik a híres Cipolla di Tropea, azaz a tropeai vöröshagyma, ami igazi kuriózum, hiszen az itteni földeken szinte az összes gazda termeszti. Az igazi különlegesség mégis a Gelati Tonino fagylaltozó a Korzón, ami vöröshagymás, cukkinis, sőt tonhalas fagylaltot is kínál.

Utazás

Budapestről sajnos nincs közvetlen légi járat a Lamezia Terme repülőtérre, Nápolyig viszont több légitársasággal eljuthatsz. Innen vonattal, 2 átszállással 4 és fél órára van Tropea. Ha ezt az útvonalat választod, érdemes előre lefoglalni jegyet, ami késő márciusi indulással most 40 euróba kerül. Illetve Nápolyból Tropeára a Flixbus is indít járatokat.

Csodaszép európai kisvárosok

Bár egyetlen összeállításban képtelenség Európa összes gyönyörű kisvárosát bemutatni, igyekeztünk minél több látványos célpontot összegyűjteni, melyek jó alternatívát nyújtanak azoknak, akik szeretnének egy kicsit utazgatni az ezerarcú Európában, de egy kicsit másra vágynak.

10 európai kisváros, ahonnan sosem mennénk haza: tündérvilágot rejtenek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Képek:  Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük